Zlínská záchranka se dočká nových kanceláří i modernizace vybavení

foto: ZZS ZK
ZLÍN – Efektivnější provoz Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje přinese vybudování nových kanceláří v budově ředitelství na zlínském Peroutkově nábřeží. Šestimilionová investice by tak během následujícího roku mohla usnadnit práci záchranářů na základně. Kromě nových kancelářských prostor se ale zlínská záchranka může těšit taky na nové a modernější vybavení.

Radní Zlínského kraje schválili investici 6 milionů korun, která poputuje na vybudování nových kancelářských prostor v budově ředitelství zlínské zdravotnické záchranné služby. Ta sídlí na Peroutkově nábřeží a už v minulosti ji doplnila přístavba, do které se nedávno přesunulo zdravotnické operační středisko. A právě prostory, ve kterých středisko dříve sídlilo, čekají velké změny.

„Bývalé prostory zdravotnického operačního střediska, které byly už morálně i dispozičně zastaralé a nekomfortní, se přebudují na kancelářské prostory pro zajištění administrativy záchranné služby včetně příručního archivu. Tím dojde k potřebnému oddělení provozu administrativy záchranky od provozu vlastní výjezdové základny, tak aby nedocházelo k jejich nežádoucímu křížení,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Kromě nových kanceláří se ale zlínská záchranka dočká taky modernizace svého vybavení. Radní na ni vyčlenili 8 milionů korun. Obmění se tak například dva přístroje pro nepřímou masáž srdce, jedenáct transportních plicních ventilátorů a zdravotničtí záchranáři dostanou taky patnáct speciálních tabletů pro posádky sanitních vozidel.