Zlínská zoo hlásí rekordní návštěvnost. Teď potěší všechny milovníky plazů

Zlínská zoo na léto přichystala nová terária pro plazy. Foto: Zoo Zlín
ZLÍN - Zlínská zoo se v letošním roce těší mimořádné přízni návštěvníků. Do areálu zahrady doposud zavítalo 320 000 osob, což znamená 11% nárůst ve srovnání se stejným loňského roku. Daří se i zámku Lešná, historické interiéry si prohlédlo 12 716 návštěvníků, o třetinu více než vloni. Pokud bude návštěvnost pokračovat v uvedeném trendu, může se stát, že překoná dosavadní rekord z roku 2022. Tehdy do zahrady přišlo téměř 799 000 návštěvníků.

V posledních několika let návštěvnost Zoo Zlín pravidelně atakuje hranici 800 000 osob. „Neznám lepší ocenění úsilí všech 90 zaměstnanců zahrady než právě neustálý návštěvnický zájem. Získáváme nové návštěvníky, opakovaně se k nám také vrací celé rodiny a nebojím se říct i generace. Velmi si této přízně vážíme a všem návštěvníkům za ni děkujeme,“ uvedl ředitel Zoo Zlín Roman Horský. Vysoké návštěvnosti napomáhají dle ředitele i rozhlehlá parkoviště v okolí zoo. „K dispozici je nyní 1 600 parkovacích míst, to je nejvíc v rámci českých zoo. Parkoviště, které spravuje zoo, jsou bezplatná, lidé tak mohou zdarma zaparkovat především u sezonního vstupu. Pro další dvě nová parkoviště s kapacitou celkem 190 míst již máme zpracovánu projektovou dokumentaci. Součástí nových parkovišť bude i stellplatz pro 18 karavanů,“ řekl ředitel Horský.

Návštěvníci také velmi pozitivně hodnotí novinky a proměny expozic, které každým rokem zoo přináší. „Věříme, že rozvoj zahrady v duchu spokojené zvíře rovná se spokojený návštěvník přináší ovoce. Krok po kroku budujeme areál naprosto odlišný od tradičního pojetí zoo, prioritou je maximální komfort a prostor pro zvířata. Přesně takové bude i záchranné centrum pro lvy, jehož výstavba se rozběhla před 14 dny. A také probíhající oprava expozice gibonů stříbrných v asijské oblasti,“ doplnil Horský.

Zlínská zoo ale nepřišla jen se zmíněnými novinkami. „V polovině července se do letní expozice u zámku opět vrátí aligátoři, velkou radost bezpochyby již nyní udělají nová terária v Zátoce rejnoků a v pavilonu žiraf. Lidé zde uvidí například africké krajty královské, australské krajty zelené a kýlnaté. Posledně jmenované patří mezi velmi vzácně chované krajty, ve volné přírodě byly objeveny teprve v roce 1981. Kromě hadů se můžete těšit také na námi odchovaná mláďata želv pardálích nebo mohutné africké žáby hrabatky drsné,“ představil novinky ředitel Roman Horský.

Zdroj: Zoo Zlín

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->