Zlínská zoo láká na jarní prázdniny

foto: Zoo Zlín-Lešná
ZLÍN – Jelikož jsou jarní prázdniny těsně za dveřmi, mnoho rodin plánuje, kam s dětmi vyrazí na výlet. A zlínská zoo jim jde naproti. Láká například na krmení lachtanů a tučňáků.

Jelikož je jaro za dveřmi, tedy v posledních dnech spíš přímo na prahu, mohou si děti spolu s rodiči užít prázdniny, které na území Zlínského kraje spadají na tento týden. Mnozí rádi vyrazí na nějaký ten výlet a mezi místy vyzývajícími k návštěvě jistě bude vynikat zlínská zoo.

Ta návštěvníky láká například na rozkvetlé sněženky, bledule, vilíny a v prostoru u zámku Lešná taky na fialové bramboříky břečťanolisté. Jistě, tyto krásy budou po chuti spíš botanikům a milovníkům květin, děti, ale samozřejmě i dospělé, víc táhnout místní zvířata.

Jarního počasí tady využívají hlavně sloni, které chovatelé vypouští za pěkného počasí do rozlehlého travnatého výběhu v Karibuni. V Zátoce rejnoků se zase na návštěvníky těší rejnoci mořští, které si mohou zájemci nejen pohladit, ale taky nakrmit.

A když už jsme u toho dobrého jídla, každý den si na dobrou mňamku počkají lachtani, jejichž krmení mohou návštěvníci sledovat v 10.30 a 14.00 hodin. Svačinky se dočkají taky tučňáci, ti mají dobu oběda v 10.00 a 15.00 hodin. O něco větším zážitkem ale může být krmení supů. Ty najdete v nejdelší voliéře v České republice Gora Ark. Zážitek jako z Afriky si návštěvníci mohou vychutnat v pondělí, ve středu a v pátek vždy v 11.15 hodin.

Pro příchozí budou samozřejmě otevřené i všechny ostatní pavilony. Za pěkného počasí se potom do uliček zoo vydá místní vláček. Jediné, na co je třeba si dávat pozor, je vstup. Zoo totiž návštěvníky prosí, aby využili ten hlavní a vyhnuli se sezónní bráně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x