Zlínská zoo oslaví Halloween. Pro návštěvníky připravila čtyřdenní speciální program

Tropickou halou provedou ty nejstatečnější návštěvníky čarodějnice. Foto: Zoo Zlín-Lešná
ZLÍN – Letošní oslava Halloweenu už klepe na dveře a ve vzduchu visí duchařská atmosféra. Svátek strašení, zábavy a sladkostí oslaví i zlínská zoo, která si pro své návštěvníky připravila čtyřdenní speciální program. Chybět nebude ani děsivá výzdoba, prohlídky s čarodějnicemi nebo stezka odvahy.

Zoo Zlín se připravuje na oslavy Halloweenu. Ty vypuknou už tento čtvrtek a návštěvníci si zábavný a občas trochu děsivý program budou moci užívat až do neděle.

Pilně se pracuje na tradiční duchařské výzdobě, kterou letos zahradníci připraví od hlavního vstupu až po pavilon tapírů. Příchozí tak najdou například zákoutí s čarodějnicemi, pavouky, kostlivci a dýněmi.

A jaký děsuplný program si vlastně zoo připravila pro své návštěvníky? Ve čtvrtek a v pátek bude možné vydlabat si svoji dýňovou lampičku. Ve čtvrtek se děti mohou těšit i na dílničky, které nesou titul Škola čar a kouzel. Na malé kouzelníky tady bude čekat souboj s pavoukem, házení lektvarů, Perníková chaloupka nebo létání na koštěti.

První halloweenský den přinese taky překvapení pro zvířata v podobě dýní s dobrotami. Pro surikaty tak vznikne hlavolam ukrývající odměnu, pro hyeny, jaguáry nebo tygry zábavná hračka a pro medvědy sladká pochoutka.

V pátek v 17.00 hodin odstartuje od tropické haly lampionový průvod. Ten projde nasvícenou zoo a skončí na nádvoří zámku, kde bude na účastníky čekat ohňová show.

Zámek Lešná si pro malé návštěvníky připravil taky speciální překvapení. Jde o halloweenské prohlídky. Ty budou probíhat od čtvrtku až do neděle vždy od 10.00 do 15.00 hodin, o víkendu potom do 14.00 hodin. Další děsivá prohlídka bude o víkendu připravená taky v tropické hale. Tudy děti provede čarodějnice, která si pro ty nejstatečnější připraví i kouzelný lektvar.

Pro ty nejodvážnější jsou připravené hned dvě akce, které prověří jejich nebojácnost. První je ta páteční s názvem Strach má velké oči. Na třech místech v areálu zoo – u restaurace Neapolitáno, Zátoky rejnoků a na nádvoří zámku – si návštěvníci budou moci ověřit svou odvahu. V sobotu potom přijde vrchol celých halloweenských oslav. Dvě desítky strašidel budou na návštěvníky čekat na stezce odvahy, která nese název Strašidelná stezka aneb bojí se i dospělí. Velké strašení vypukne přesně v 18.00 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x