Zlínská zoo představila virtuální podobu připravované expozice Karibuni

foto: Zoo Zlín-Lešná
ZLÍN – Zoo Lešná připravuje novou expozici Karibuni. Jedna její část je už hotová, teď je ale na řadě nejzásadnější etapa několikaletého projektu. A aby si návštěvníci chystanou expozici lépe představili, nechala zoo zpracovat její virtuální podobu.

Už od roku 2015 plánovala zlínská zoo expozici Karibuni. O dva roky později skutečně začala první etapa prací, které se točili hlavně kolem slonů. Tato část projektu zdárně skončila na podzim minulého roku. Majestátní zvířata tak dostala prostor o rozloze 4,5 hektaru a nejmodernější zázemí, které obdivují všechny evropské zoo.

Teď přichází řada na druhou etapu největšího projektu v historii zoologických zahrad České republiky. Po jejím dokončení by se měla Karibuni zpřístupnit návštěvníkům.

Zoo už teď usilovně shání finance a dokončuje kompletní projektovou dokumentaci. Pokud vše půjde tak, jak má, začnou se postupně budovat expozice pro hrochy, lvy a africké kopytníky, které by měly být propojeny se současnými výběhy slonů.

Při plánování projektu se myslelo taky na pohodlí návštěvníků. V Karibuni by tak měla vyrůst restaurace s kapacitou 360 hostů. V plánu je taky vybudování dvou kempů se zážitkovým ubytováním v bungalovech pro více než 200 osob.

Aby ale nešlo jen o plané sliby, nechala zoo poprvé v historii zpracovat virtuální podobu připravované expozice. V podobě videa ji najdete zde. Porovnává stávající vzhled Karibuni s jejím plánovaným rozšířením. Sám divák tak může posoudit, zda skutečně jde o propojení světa lidí a zvířat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x