Zlínská zoo umožní veřejnosti nahlédnout do chovného zařízení pro slony. Kapacita prohlídek je ale omezená

Foto: archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Milovníci slonů afrických zlínské zoo budou mít opět po roce možnost nahlédnout do jejich chovného zařízení, které není běžně přístupné veřejnosti. Zážitkové prohlídky se budou konat v několika termínech od ledna až do března, jejich kapacita je však velmi omezená.

Zlínská zoo opět po roce nabízí mimořádné prohlídky chovného zařízení pro slony africké. Po příchodu samce Jacka jsme nechali chovatelům i zvířatům čas na aklimatizaci a nyní je ta správná doba poznat život slonů ve zlínské zoo zblízka,“ informovala Zoo Zlín na svém webu.

Pavilon pro slony ve zlínské zoo patří k nejmodernějším zařízením na světě. Pro veřejnost není běžně přístupný, ale díky speciálním prohlídkám s průvodcem budete mít nyní jedinečnou příležitost nahlédnout dovnitř.

Sloni (stejně jako jejich chovatelé) uvnitř mají k dispozici nejen obrovský prostor, ale mohou využívat i moderní postupy a technologie. Účastníci prohlídek se mohou těšit na prohlídku nové stavby a přilehlých výběhů, seznámení s prací chovatelů a představení celého konceptu Karibuni,“ uvedla zlínská zoo.

První prohlídkový den je v plánu v neděli 14. ledna v časech od 9:00, 10:30, 13:00 a 14:30 hodin. Vstupenka na osobu vychází na 150 korun s tím, že je třeba ji zaplatit předem na e-shopu Zoo Zlín, platba na místě nebude možná.

Zájemci o prohlídky by neměli s pořízením vstupenek otálet, počet míst je totiž omezen. „Na každý čas je vyhrazeno 20 míst,“ upozorňuje Zoo Zlín.

Další prohlídky chovného zařízení pro slony se uskuteční také 27. ledna, 11. a 24. února a 10. a 23. března. Jednotlivé termíny budeme zpřístupňovat až po uskutečnění předchozí prohlídky,“ informovala zoo.

Vzhledem k tomu, že se chovné zařízení pro slony nachází mimo areál zoologické zahrady, je možné jít pouze na tuto prohlídku bez nutnosti zakoupení klasické vstupenky. „Pokud byste se pak chtěli projít i po zoo, je nutné si zakoupit klasickou vstupenku na pokladně,“ upozorňují pracovníci zoo.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x