Zlínská zoo už zítra otevře novou expozici

Foto: Archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Ve zlínské zoo je v posledních dnech pořádně rušno! Poté, co do areálu v úterý večer doputoval dlouho očekávaný vzácný náklad v podobě sloního samce Jacka, oznámilo vedení zoo další významnou událost. Tou je slavnostní otevření nové expozice Kerala, které se uskuteční už tuto sobotu 9. září v asijské oblasti zoo.

Expozice Kerala vznikla proměnou původní asijské voliéry a rozšířením výběhu medvědů pyskatých. Zahrada expozici pojmenovala podle svazového státu v jižní Indii, který patří mezi přírodní perly Indie a celého Orientu.

Velkoprostorová voliéra, která na délku měří 40 a na šířku 25 metů, se stane domovem pro zástupce mokřadních druhů asijských ptáků, např. vzácně chované marabu indomalajské, nesyty bílé a nesyty indomalajské, pelikány skrvnozobé nebo pižmovky bělokřídlé. Proto její podstatnou část tvoří jezírko s ostrůvky zeleně,“ přiblížil ředitel Zoo Zlín Roman Horský a stím, že zoo v Kerale návštěvníkům brzy představí také zástupce asijských papoušků, které bude chovat poprvé ve své historii.

Pro medvědy pyskaté jsme připravili komfortní odpočinkový brloh, který je propojen se stávajícím výběhem a který umožní uvidět medvědy i během zimního období,“ pokračoval Horský.

Expozici Kerala doplní vyhlídka pro návštěvníky s pohledem do voliéry a velké množství uměleckých prvků z Indie. „Chtěli jsme návštěvníkům dopřát pocit, že se skutečně ocitli v Indii, že vstupují do indického chrámu a z bezprostřední blízkosti pozorují místní zvířata. Socha boha Ganéši, chrliče v podobě draků, vyřezávané dřevěné vstupní dveře a portály, obložení z lateritu, indická hudba, to vše nám pomůže vytvořit autentickou atmosféru. Přijďte se v sobotu 9. září podívat, jak se nám vše povedlo,“ zve na první návštěvu Keraly ředitel Horský.

Součástí slavnostního otevření expozice Kerala bude doprovodný program na nádvoří zámku Lešná. „Na nádvoří zámku nabídneme všem zájemcům zábavné a vzdělávací dílničky, které přiblíží Indii a zvířata chovaná v Kerale. Chystáme také velkou bublinářskou show, děti a dospělí si budou moci dokonce sami vyzkoušet tvoření bublin. Program zde odstartuje o půl jedenácté,“ uvedla Romana Mikešová, vedoucí marketingu.

Slavnostní otevření za účasti velvyslance Indické republiky J. E. p. Hemanta Harishchandra Kotalwara proběhne v sobotu v 11 hodin v asijské oblasti zoo.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x