Zlínská zoo zve na letošní první novinku. Už zítra otevře novou expozici v africké oblasti

Foto: archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Už zítra se ve zlínské zoo chystá slavnostní otevření letošní první novinky, kterou je expozice damanů, želv a afrických ptáků. Jedná se o dokončení první etapy vzdělávacího a chovného centra pro supy. Realizaci druhé etapy projektu zoo plánuje letos na podzim.

Nové expozice postupně vznikaly v africké oblasti na louce před pavilonem žiraf. „Po dokončení celého projektu chceme lidem ukázat, jak důležitým článkem jsou supi ve volné přírodě, a to samozřejmě ve vazbě i na další zvířata. V první etapě proto představíme expozice damanů kapských, želv ostruhatých a novou voliéru afrických ptáků,“ uvedla vedoucí oddělení marketingu Romana Mikešová a dodala, že v nové voliéře se zabydlí orli korunkatí, jejich původní voliéra se naopak stane domovem pro zoborožce kaferské.

Součástí slavnostního otevření expozice budou také oslavy Dne Země. Od 11 do 15 hodin budou pro malé i dospělé návštěvníky připraveny zábavné dílničky na nádvoří zámku Lešná. Na čtyřech stanovištích pracovníci zoo nabídnou zajímavé informace o damanech a jejich nejbližších příbuzných slonech, děti si poskládají papírové želvičky, vyluští ptačí hádanky nebo damanní bludiště.

V rámci oslav se uskuteční také akce Za starý spotřebič volná dětská vstupenka do zoo. „Stačí u hlavního vstupu navštívit stánek Elektrowinu a odevzdat malý nepotřebný elektrický spotřebič. Počet volných dětských vstupenek však bude omezen, platí pro prvních 100 odevzdaných spotřebičů. Na další ale bude čekat cena útěchy v podobě kelímku Zoo Zlín,“ dodala Romana Mikešová.

Sběr spotřebičů bude probíhat u hlavního vstupu v době od 9 do 16:30 hodin. Akce na sběr se nevztahuje na velké elektrospotřebiče, nelze tak odevzdat např. pračku, ledničku, myčku apod.

Slavnostní otevření expozic se bude konat ve 13 hodin u nové expozice damanů a želv.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x