Zlínská zoo zve na večerní prohlídky areálu a zámku Lešná

Foto: Archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Po tři sobotní večery, konkrétně 30. září, 7. a 14. října, chystá zlínská zoo večerní lampionové prohlídky. Návštěvníci tak budou moci do areálu zahrady zavítat ve zcela netradiční dobu a zažít nejen večerní atmosféru zoo, ale také speciální prohlídky zámku Lešná.

Pokladny hlavního a sezónního vstupu budou v uvedené dny otevřeny po celý den až do 19.30 hodin, areál zoo pak do 21.30 hodin. Vstupné na večerní prohlídky zoo se nemění, zůstává stejné jako při běžné návštěvě,“ informovala vedoucí marketingu Zoo Zlín Romana Mikešová.

Večerní návštěvu areálu zoo zpestří povídání průvodců formou vedených prohlídek. „První skupina vyjde z nádvoří zámku v 18.00, další ji budou následovat v pravidelných intervalech. Ta poslední odstartuje v 19.15. Během přibližně dvouhodinové prohlídky návštěvníci získají spoustu zajímavých informací o letošních novinkách a také chovaných zvířatech,“ uvedla Romana Mikešová.

Zámek Lešná připravil pro všechny zájemce velmi netradiční prohlídky. „S průvodci v dobových kostýmech se přeneseme na začátek 20. století, kdy zámek Lešná vlastnil hrabě František Josef Seilern. Společně budeme řešit záhadné zmizení klenotů pana hraběte, podezřelých bude opravdu hodně. Uvidíme, jestli nám návštěvníci pomohou záhadu rozluštit,“ nastínila pojetí prohlídek Romana Mikešová.

Zámecké prohlídky budou probíhat ve dvacetiminutových intervalech, ta první začíná v 18.00 hodin, poslední pak ve 20.40 hodin. „Vstupenky na tyto speciální prohlídky bude možné zakoupit vždy od 17.00 hod. pouze v pokladně zámku Lešná,“ upřesnila Mikešová.

Během lampionových prohlídek cesty a pěšiny v areálu osvětlí louče a lampy, přesto zoo doporučuje vzít si s sebou kapesní svítilnu nebo čelovku. „U hlavního a sezónního vstupu bude možné zakoupit celou lampionovou soupravu, tzn. lampion, hůlku se žárovkou a baterie, již od 16.00 hodin,“ dodala Mikešová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x