Zlínské a Slovácké divadlo se představily kritikům na festivalu Zaráz

Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN - Divadelní festival Zaráz již popáté uspořádalo Městské divadlo Zlín společně se Slovácký divadlem Uherské Hradiště. Obě divadla na něm uvedla svá nejlepší představení.

Více než stovka kritiků, divadelních publicistů, režisérů a pedagogů doplněna studenty herectví se začátkem týdne sjela do Zlínského kraje, kde se konal třídenní divadelní festival s příznačným názvem Zaráz.

Festival se jmenuje Zaráz proto, že „zaráz“ odehráváme nejlepší inscenace jednak my ze Slováckého divadla a jednak naši kolegové ze zlínského divadla,“ vysvětlil tiskový mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník.

Festival Zaráz vznikl před pěti lety z podnětu tehdejšího ředitele Slováckého divadla Michala Zetela. V rámci festivalu chtěli herci Slováckého i zlínského divadla odborné veřejnosti ukázat, že i na Moravě se hraje dobré divadlo.

Podle mne je to dobrý nápad, protože je velmi těžké dostat recenzenty z Prahy, Brna, tedy z velkých měst, sem k nám na divadelní Ukrajinu. Když mají možnost přijet na koncentrovanou produkci, tak to velmi vítají a přijíždějí sem rádi,“ pokračoval Kubáník.

Každé z divadel uvedlo svá dvě aktuálně nejlepší představení. Zlínské divadlo divákům nabídlo komedii Dnes večer nevařím v režii Patrika Lančariče a muzikál Šakalí léta režiséra Dodo Gombára. Stejnou porci zábavy představilo i Slovácké divadlo.

My jsme odborné veřejnosti představili dvě naše inscenace. Tou první byl muzikál Jesus Christ Supestar, který měl premiéru před několika týdny, a tou druhou inscenací, kterou pokládáme za naši výkladní skříň, byla Její Pastorkyňa,“ uvedl Josef Kubáník.

V rámci divadelního festivalu Zaráz se uskutečnila také diskuzní setkání s odbornou veřejností, kde se probírala témata jako financování nebo současná životaschopnost divadel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x