Zlínské adventní trhy začínají. V neděli se rozsvítí vánoční stromek, v pondělí se otevře rozhledna a vánoční stodola

foto: město Zlín
ZLÍN – Dnešním dnem začaly na zlínském náměstí Míru tradiční adventní trhy. Hlavní program ale začne v neděli. Rozsvítí se totiž vánoční strom a první ze svící na obřím adventním věnci. Od pondělí se potom otevře vánoční rozhledna a stodola. Program postupně zaplní i vystoupení známých interpretů a náměstí bude vánočním děním žít až do konce roku.

Zlínské adventní trhy na náměstí Míru sice začaly už dnes, hlavní program ale odstartuje až v neděli. Další atrakce se potom budou lidem otevírat postupně a nabídnou tak bohatý program v průběhu celého adventu.

„V neděli 3. prosince rozsvítíme na náměstí nejen zlínský vánoční strom, ale taky první svíci na obřím adventním věnci. Novinkou letošních adventních trhů, které budou jedinečnou příležitostí také k často přes rok opomíjeným setkáním, bude zlínská vánoční rozhledna. Jedná se o speciální konstrukci, která nabídne návštěvníkům mimořádný pohled shora na nasvícené náměstí,“ prozradil primátor Jiří Korec.

Slavnostní neděle vyvrcholí koncertem Anety Langerové. Ta tak odstartuje sérii vystoupení známých umělců. Různí interpreti se představí taky ve vánoční stodole, která se společně s již zmíněnou rozhlednou otevře v pondělí 4. prosince.

V následujících týdnech na zlínské pódium zavítají kapely Jelen, Pokáč nebo Bára Basiková. Z místních interpretů potom vystoupí například Petra a Radovan Královi, Avion Big Band či Velký dechový orchestr Zlín.

Pro nejmenší návštěvníky budou připravené tvořivé dílničky, dětské kinečko s pohádkami, Mikulášská nadílka nebo kolotoče. V sobotu 9. prosince potom na náměstí přibydou stánky s řemeslnými výrobky a dalším vánočním zbožím.

Samotné adventní trhy sice končí v sobotu 23. prosince, to ale neznamená, že náměstí osiří. Od úterý 26. prosince až do neděle 1. ledna zůstane otevřeno několik stánků s občerstvením a vánoční stodola s živou hudbou.

Na Nový rok se potom program přesune na blízké náměstí T. G. Masaryka, kde se uskuteční novoroční ohňostroj. A potom bude už zase na náměstí Míru následovat afterpárty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x