Zlínské divadlo chystá obnovenou premiéru pouličního muzikálu Poprask na laguně

Foto Marek Malùšek
ZLÍN - Vášně, atmosféra přímořského italského předměstí, živá kapela na jevišti a silná herecká komediální sestava, to jsou hlavní lákadla inscenace Poprask na laguně, která bude mít v sobotu 5. září odloženou premiéru ve Velkém sále Městského divadla Zlín. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Původní text Carla Goldoniho Zlínu „na tělo“ upravili Matěj Randár a Hana Mikolášková. Oba zdejší prostředí i herce dobře znají. Hana Mikolášková ve Zlíně působila pět let jako umělecká šéfka a Matěj je synem Luďka Randára, jedné ze stálic zlínského hereckého souboru. „Mám radost, že jsme zase spolu. Není snadné diváka chytře rozesmát, ale Matějovi se podařilo skvěle najít současný jazyk pro Goldoniho smysl pro humor, takže věřím, že se nám to povede,“ řekla režisérka.

Matěj Randár znal definitivní obsazení už před začátkem psaní. „Byla to jednoznačně výhoda. Viděl jsem skoro všechny zlínské inscenace za posledních 25 let a troufám si tvrdit, že vím, které polohy kterým hercům sluší. Ale musím přiznat, že když jsem si na první čtené zkoušce uvědomil, že si mě mnozí pamatují z dob, kdy jsem nosil plínky, docela jsem znervózněl. Všichni se ke mně ale chovali skvěle,“ prozradil.

Pozitivní náboj inscenaci dodává nejen takřka rodinná atmosféra uvnitř tvůrčího týmu, ale také Gypsy swingová hudba Robina Schenka v podání exkluzivních zlínských jazzmanů: akordeon Vojtěch Szabó/František Dominec, kontrabas Roland Hamaj/Karel Pevný, kytara Jan Podhorný/Martin Šramka.

Hrají, zpívají a tančí Kateřina Liďáková, Lucie Rybnikářová, Gustav Řezníček, Tamara Kotrbová, Marek Příkazký, Pavel Vacek, Petra Králová, Rostislav Marek, Marie Vojtěchová a další.

Na současném repertoáru Městského divadla Zlín je Poprask na laguně druhou hrou z pera Carla Goldoniho. Divadelníci zvou do Velkého sálu i na jeho druhou nejznámější komedii Sluha dvou pánů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x