Zlínské divadlo do odvolání nehraje, zlínská zoo zavírá dvě expozice

Ilustrační foto (Foto: Archiv ZOO Zlín)
ZLÍN - Na nařízení vlády se rozhodlo reagovat také Městské divadlo Zlín nebo zlínská zoologická zahrada. Divadlo do odvolání nehraje a zlínská zoo uzavře dvě největší expozice, serveru Zlin.cz to řekli mluvčí obou institucí.

Vláda zakázala všechny akce nad 100 návštěvníků, což je pro Velký sál zlínského divadla s kapacitou 687 míst velká komplikace. „Z rozhodnutí Bezpečnostní rady města Zlína rušíme i představení na našich menších sálech – tedy ve Studiu Z a v Dílně,“ konstatoval ředitel divadla Petr Michálek.

Kromě divadelních představení ruší divadlo i Dětský karneval, plánovaný na 15. 3.

Vstupenky zakoupené tzv. na volnou kasu mohou lidé vrátit nejlépe e-mailem na adresu prodej@divadlozlin.cz s uvedením čísla účtu a kódu banky a k žádosti je pak třeba přiložit e-vstupenku nebo naskenované (ofocené) vracené vstupenky. Případně lze vstupenky vrátit osobně na pokladně divadla. Vstupné bude divadlo vracet nejdříve v den zrušeného předstvení a poté ještě následujících 10 dnů.

„U hostujícího představení Divadelního spolku Kašpar: Cyrano jednáme o náhradním termínu. Předplatitele, kterých se tato vynucená výluka týká, prosíme o shovívavost – hledáme pro ně náhradní termíny,“ dodal Michálek.

Co se týká Zoo Zlín, ta zůstává otevřená, ale s omezením. „V souladu s jednáním Bezpečnostní rady města Zlína jsme do odvolání uzavřeli pro veřejnost dvě největší vnitřní expozice, a to Zátoku rejnoků a tropickou halu Yucatan. Jde o preventivní opatření, které jsme se rozhodli přijmout. Současně také zajistíme častější úklid a dezinfekci návštěvnicky exponovaných míst v areálu zoo,“ poznamenal ředitel Zoo Zlín Roman Horský. V provozu zůstanou také všechny restaurace v areálu zahrady.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x