Zlínské divadlo hledá nového ředitele

Foto: Městské divadlo Zlín
ZLÍN – Zlínská radnice vyhlašuje výběrové řízení na pozici nového ředitele Městského divadla Zlín. Ten by měl do funkce nastoupit 1. srpna letošního roku.

Bývalý ředitel zlínského divadla Josef Morávek byl z funkce odvolán na konci prosince 2022. Řízením divadla byla následně pověřena ekonomická šéfka Irena Pelková.

„Končící pan ředitel byl spíše umělec s manažerskými základy, a proto věřím, že se nám podaří na tento významný post vybrat schopného rozvojového manažera s kulturním přesahem,“ sdělil koncem loňského roku primátor města Zlína Jiří Korec.

Mezi požadavky na budoucího ředitele patří například vysokoškolské vzdělání, praxe v řídící funkci či vynikající organizační, komunikační a prezentační schopnosti. Nezbytná je také orientace v oboru, kulturní přehled a reprezentativní vystupování.

Městské divadlo Zlín je významná kulturní instituce, která trvale šíří dobré jméno města a má jeho stabilní podporu. V jeho čele stály vždy významné osobnosti,“ pokračoval Korec.

Samotné výběrové řízení je koncipováno jako dvoukolové. Pro účast v prvním kole výběrového řízení je nutné zpracovat a k přihlášce doložit motivační dopis a koncepci divadla na dobu čtyř let. Do druhého kola si kandidáti připraví desetiminutovou obhajobu koncepce divadla, kterou zaslali.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x