Zlínské divadlo odvysílá hru netradičně živě z bytu

Foto: Městské divadlo Zlín
ZLÍN - Městské divadlo Zlín připravuje na svátek všech zamilovaných speciální divadelní zážitek – živý přenos upravené „bytové“ verze hry Dobrý proti severáku, příběhu o lásce, která si našla cestu přes emaily a tlusté sklo monitoru počítače. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí divadla Veronika Jurčová.

„Už týdny jsme kvůli okolnostem všichni nuceni udržovat se svými blízkými vztahy na dálku. A zlínské divadlo má na repertoáru inscenaci, která přesně o tomto je! Napadlo nás tedy, že by bylo hezké si ji připomenout právě v den, kdy začíná květen, měsíc lásky,“ řekl ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek. Divadlo zatím otevřít nelze. „A nechceme jít ani cestou klasických streamů z jeviště s herci v rouškách, kterou už prošlapala jiná divadla, ani zveřejňovat záznamy starých inscenací. Ve spolupráci s herci Martou Bačíkovou a Gustavem Řezníčkem jdeme do zcela nového dobrodružství. Chceme vysílat inscenaci unikátně, neopakovatelně, jako živé site-specific z autentického prostředí bytu,“ prozradil Michálek, který je zároveň režisérem inscenace.

Vysílání by mělo trvat asi 40 minut. „Pokazit se může milion věcí, ale jdeme do toho rizika a moc se na to těšíme,“ dodal ředitel divadla. Dobrý proti severáku divadlo odvysílá na svém Facebooku na 1. Máje ve 20.20 hodin.

Inscenace měla premiéru v klubové Dílně v únoru 2018 a křehký příběh dvou lidí publikum zasáhl natolik, že v kategorii Nejlepší inscenace sezony získal diváckou cenu Aplaus. Inscenace je na repertoáru dodnes.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x