Zlínské divadlo uvede Pohádku o Palečkovi

Zlínské divadlo uvede Pohádku o Palečkovi. Foto: Městské divadlo Zlín
ZLÍN - Pohádku o Palečkovi uvede v premiéře Městské divadlo Zlín už tuto neděli 17. října ve 14:30 ve Velkém sále. Konečně se herci dočkali a po roce a půl zkoušení představí tuto inscenaci veřejnosti.

Co je opravdu velké a co malé? Může být to nejmenší důležitější než to největší? Může malý hrdina dokázat velkou změnu? Nejen na tyto otázky hledají odpovědi tvůrci vtipného lidského příběhu v čele s autorem a režisérem Jiřím Jelínkem, který má ve Zlíně za sebou už řadu úspěšných inscenací (Carmen – Opera podle Fagi, Raskolnikov, Cesta do pravěku).

„Když jsem naposledy připravoval ve Zlíně pohádku pro děti, oživili jsme na Cestě do pravěku na jevišti obrovské dinosaury. Moc si užívám to, že teď přivedu na jeviště pro změnu mrňouse – Palečka. Nejmenšího hrdinu s největším srdcem. A moc mě baví spojení malého Palečka s velkým zlínským jevištěm,“ prozradil Jiří Jelínek.

Velmi výraznou složkou inscenace bude hudba. Tu složil oceňovaný skladatel a klavírista Zdeněk Král, se kterým režisér spolupracoval i na předchozích zlínských inscenacích. Naživo diváci uslyší kromě kytary xylofon, buben nebo cimbál.

Pohádku o Palečkovi oživí nádherné loutky z dílny výtvarnice a scénografky Barbory Čechové – Štěpán Princ, Marie Vojtěchová, Lucie Rybnikářová a Nikola Zavřelová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x