Zlínské filmové léto letos přilákalo přes 4000 diváků

Foto: Zlínské filmové léto
ZLÍN – Zlínské filmové léto se letos konalo už posedmé a znovu svou návštěvností potvrdilo, že v krajském městě patří mezi oblíbené letní události. Série 16 filmových projekcí na 7 místech města odstartovala posledním červnovým dnem a probíhala až do půlky srpna.

Velmi nás těší velký zájem návštěvníků, kteří si letos užili letní projekce v rámci Zlínského filmového léta. Potvrzuje to statistika návštěvnosti, která tuto událost řadí mezi oblíbený způsob trávení letních večerů. Filmové projekce si nenechalo ujít téměř 4 600 diváků,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Letní bijáky se konaly jak na tradičních místech, jako je sad Svobody, park Komenského, fotbalové hřiště v Malenovicích a v Příluku, na discgolfovém hřišti v Centrálním parku na Jižních Svazích, tak nově na terase hotelu Tomášov a v místní části U Majáku.

Na programu byly jak české, tak i zahraniční filmy různých žánrů, ze kterých si mohl vybrat každý filmový fanoušek. Zlínské filmové léto zahájil film Muž jménem Otto, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller Muž jménem Ove. Filmové projekce dále pokračovaly například českou komedií Střídavka, Život pro samouky, marvelovkou Strážci Galaxie: Volume 3, životopisným dramatem Elvis, francouzskou komedií Alibi na klíč: Den D, road movie Grad Prix nebo slovenskou komedií Invalida. Nechyběly ani animované projekce jako Super Mario Bros. ve filmu či Spider-Man: Napříč paralelními světy.

Největší návštěvnost ze všech filmových projekcí měl americký snímek režiséra Jamese Gunna Strážci Galaxie: Volume 3, který se promítal v parku Komenského. Tuto marvelovku si nenechalo ujít téměř 800 diváků. Oblíbené byly i české komedie Střídavka, Buď chlap! a Život pro samouky. Jejich průměrná návštěvnost se pohybovala kolem 500 diváků. Park Komenského se tak jednoznačně zařadil mezi nejnavštěvovanější místa letního kina.

Pozitivně můžeme hodnotit i nová promítací místa. Na terase hotelu Tomášov byla kapacita po oba promítací dny zcela naplněna. Poslední promítání v parčíku u dětského hřiště U Majáku navštívilo téměř 350 diváků,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu Eva Manišová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x