Zlínské filmové léto odstartuje světovým trhákem

Zlínské filmové léto odstartuje světovým trhákem. Foto: zlin.eu
ZLÍN – Milovníci filmů a letní pohodové atmosféry mohou jásat. Už v pátek totiž v Sadu Svobody odstartuje Zlínské filmové léto, a to pěkně zostra – světovým trhákem Joker.

Zlín začíná opět kulturně žít, a to i díky oblíbeným filmovým projekcím pod širým nebem, které jsou v letních měsících pro návštěvníky volně přístupné.„Chtěli jsme, aby promítací místa byla v různých částech města. Proto se bude v červenci promítat v Sadu Svobody u zlínského zámku, na fotbalovém hřišti v Přílukách a v Malenovicích. První víkend v srpnu pak v Centrálním parku na Jižních Svazích na discgolfovém hřišti,“ prozradil primátor Zlína Jiří Korec.

Organizátoři filmového léta si letos dali s výběrem filmů záležet – po páteční projekci celosvětového hitu Joker se diváci mohou těšit na lahůdku oceněnou Českým lvem. „V sobotu 26. června budeme u zlínského zámku promítat životopisné drama Šarlatán, jež je inspirováno skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška. Pro návštěvníky budou připraveny židle na sezení. Bude vymezen i prostor pro ležení na trávě, je však potřeba si vzít deky,“ doplnila vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací Eva Manišová.

Od 7. července se promítání přesune tradičně do parku Komenského, kde budou filmové večery až do soboty 10. července. Vybrat si lze třeba obnovenou premiéru Samotářů, dokument Rocketman o Eltonu Johnovi, komedii Téměř dokonalá tajemství či českou komedii Bábovky.

V červnu a červenci začíná promítání vždy ve 21:30, v srpnu pak ve 21:00. Vstup na všechny filmové večery je zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x