Zlínské fotbalisty čeká bitva pod Ještědem

Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Minule jim k rekordní výhře a kanonádě proti Českým Budějovicím pomohly kromě výrazně zlepšeného výkonu také dva faktory. Samozřejmě oslabení soupeře už od první minuty, což je rarita, ale pro milovníky "vedlejších jevů" i krásná duha, která se linula nad zlínskou Letnou. Že by pozitivní jev i pro bitvu v Liberci? Může ji snad někdo ve vrtkavém počasí pod Ještědem vyloučit?

Na jevy přirozeně nadpřirozené se ovšem v Liberci od 16. hodiny sobotní hrát nebude. Zlín musí pořád šlapat, aby odvrátil hrozbu posledních příček tabulky. Hraje se už 26. kolo. Tedy ještě pět v základní části a další stejná porce v nadstavbě. Je tu ale i možnost utéci ze záchranářských a po čertech ošidných prací. A tahle možnost se naskýtá právě nyní, v Liberci.

Sobotní soupeř je totiž zatím desátý a má o šest bodů více. Ve fotbale se samozřejmě hraje vždy od první minuty a výsledek je nepředvídatelný.

„Chceme znovu podat dobrý výkon a vyhrát,“ hlásí ze stránek klubu lakonicky trenér Vrba.

S Libercem, nad kterým Zlín v lize ve 12. kole dokázal doma vyhrát 2:1, má velezkušený muž poněkud trpkou zkušenost z Tipsport Cupu na Maltě. Tam v lednu zvítězili svěřenci Luboše Kozla v duelu o třetí místo jasně 3:0, Zlínští ale zahodili řadu šancí. A to by je tentokrát hodně mrzelo.

Na severu by mělo být na Bílou sobotu vlídnější počasí, jak vlídní budou k soupeřům ze Zlína domácí, to je otázka. Pro Zlín platí: je to na nás.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x