Zlínské kolumbárium, kam se ukládají urny s popelem zesnulých, se ještě letos rozšíří

Kolumbárium na Lesním hřbitově se ještě letos rozšíří. Foto: Mapy.cz (Jan Topek)
ZLÍN - V rámci realizace třetí etapy dojde k rozšíření kolumbária na Lesním hřbitově. Vybuduje se pět nových samostatných zídek složených z jednotlivých sekcí, v každé z nich může být umístěno 12 uzavřených schránek pro urny. Sekcí bude 11, celkový počet nových uzavřených schránek 132.

Stávající kolumbárium je součástí čelní obvodové zdi Lesního hřbitova. Je tvořeno jednotlivými buňkami pro uložení čtyř uren a prostorem pro vázu nebo lampičku. Na mramorové desce je umístěné jméno s daty zesnulého. Místa v kolumbáriu se pronajímají stejně jako místa hrobová.

„O umístění uren do kolumbária na Lesním hřbitově je dlouhodobě velký zájem, proto jsme ve spolupráci s městem Zlínem připravili jeho rozšíření. Stavební práce se uskuteční ještě v letošním roce,“ prohlásil Milan Macura, ředitel městské společnosti Pohřebnictví Zlín.

Třetí etapu výstavby kolumbária bude financovat ze svého rozpočtu město Zlín, které je stoprocentním vlastníkem společnosti Pohřebnictví Zlín. Předpokládaná výše zakázky je 2,8 milionu korun bez DPH. 

„Prostředí a možnosti Lesního hřbitova, který největším městským hřbitovem, se snažíme vylepšovat dlouhodobě. Rozšíření kolumbária je další potřebnou investicí vyvolanou zájmem veřejnosti,“ konstatoval náměstek primátora Bedřich Landsfeld, do jehož kompetence patří správa společnosti Pohřebnictví Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x