Zlínské vánoční kolo obsadili hasiči a kolemjdoucí se nestačili divit. O co vlastně šlo?

Vánoční kolo ve Zlíně chvíli patřilo jen hasičům. Foto: HZS ZK
ZLÍN - Zlínští profesionální hasiči zažili v pátek ráno neobvyklý výcvik na náměstí Práce ve Zlíně. Dostali totiž možnost vyzkoušet si a procvičit techniky záchrany na místní vánoční atrakci, která již třetím rokem láká nejen občany Zlína.

V adventním čase zde stojí dlouhé řady nadšených dětí, ale i dospělých, kteří se chtějí pokochat pohledem na krajské město z ptačí perspektivy a užít si vánoční atmosféru. Ale i zde může dojít k nepředvídatelné události, při které jsou poté zapotřebí hasiči.

Přes deset hasičů ze stanice Zlín simulovalo v prostorách vánočního kola záchranu uvízlých osob, a to ve výšce až 25 metrů nad zemí. Hasiči lezci pomocí lezeckých prostředků a výškové techniky zachraňovali tyto osoby. Cílem bylo procvičit různé efektivní varianty k rychlé záchraně občanů.

Tento výcvik byl atraktivní podívanou pro kolemjdoucí občany, kteří se v mnoha případech zastavovali a obdivovali nelehkou práci hasičů. Shodli se však na tom, že by nechtěli zažít na vlastní kůži tento zásah a být těmi uvízlými, pro které hasiči do kabin této atrakce jdou, aby je poté bezpečně dostali zpět na zem.

I všichni hasiči věří, že zůstane pouze u tohoto simulovaného výcviku a k reálné události tohoto typu nebudou muset vyjíždět.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x