Zlínské zimáky: VMR neboli velká mantinelová rošáda

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Zatímco nového generálního manažera ve zlínském hokejovém klubu oficiálně stále nemají, na hlavní momentálně neledové ploše se dějí věci. Pracovní ruch je nepřehlédnutelný a cesta k (snad) lepším hokejovým časům začíná právě koncem měsíce května 2022.

„Začali jsme měnit ohrazení na Zimním stadionu Luďka Čajky za nové flexibilní mantinely podle stávajících pravidel a licenčního řádu. Práce máme jako na kostele, tedy v tomto případě na zimním stadióně a jsme tomu rádi,“ upozorňuje na novinku v čase nesoutěžním ředitel zimáku David Navrátil.

Tento týden se koná demontáž starých mantinelů a instalace nových. A celá náročná akce má návaznost.

„Stávající mantinely převezeme na sousední PSG Arénu a logicky tak vyměníme ohrazení i tam. A zajímavá rošáda bude mít cílovou stanici ve zlínské čtvrti Malenovice. Mantinely z PSG Arény se přesunou na tamější hokejbalové hřiště,“ popisuje Navrátil.

Časy, kdy se hrálo mezi dřevěným ohrazením už jsou v nenávratnu a vzpomínky patří do hokejových letopisů.

„Dnešní mantinely jsou železné konstrukce, jsou to žárově zinkované profily, na ně jsou přinýtovány polyetylenové desky a ty jsou ještě přikryty třímilimetrovým polykarbonátem. Nu a na nadstavbu užijeme lítá plexiskla o síle 15 milimetrů s povrchovou úpravou proti poškrábání,“ popisuje do detailu pan ředitel.

Celá akce by měla trvat zhruba týden, vyžádá si bez DPH zhruba 6 milionů korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x