Zlínské (z)povídání: Milena Marcilisová

ZLÍN - 28. ledna slaví narozeniny Milena Marcilisová, herečka Městského divadla ve Zlíně, kterou již brzy uvidíme třeba v připravovaném Osobním poplachu. Mezi náročnými zkouškami jsme se paní Mileny stihli zeptat na její vztah ke Zlínu.

Milena Marcilisová je sice rodačka ze Svitav, ale od roku roku 1980, kdy se stala oporou hereckého souboru Městského divadla, je její profesní i soukromý život spojený se Zlínem. Její herecké portfolio je velmi pestré – dokáže se položit do složitých dramatických postav, stejně tak ale umí propůjčit svůj šarm komediálním rolím, což už na prknech divadel či před filmovou kamerou divákům mnohokrát předvedla. A co si Milena myslí o našem městě?

Kam byste vzala zahraniční návštěvu?

Kdybych měla návštěvu ze zahraničí, určitě bych s ní zamířila do Památníku T. Bati, budovy 21, navštívili bychom MDZ, Kongresové centrum a Baťovu vilu. Samozřejmě bychom se prošli některou čtvrtí s baťovskými domky. Myslím, že Zlín je tak zajímavý, že stačí vnímat jeho jedinečnost i pouhou procházkou.

Čím Vás město naposledy překvapilo?

Stále mě překvapuje! V každém ročním období má jinou atmosféru, barvy i náladu. Vždy je tu krásně a propojení přírody s lidmi, uprostřed městských parků, to je paráda. Je milé sledovat rodiče s dětmi, jak se zapojují do různých aktivit, programů nebo jenom sedí na louce a jsou spolu. Nádhera!

Co si ve Zlíně nikdy nenecháte ujít?

Každý rok se těším na Filmový festival, který je jediný na světě pro děti! Líbí se mi, jak se Zlín zvětší, všude je plno dětí, přibudou stánky, všechno je najednou slavnostní a možná (určitě) SVĚTOVÉ!!!!

Co Vám ve Zlíně chybí?

Chybí mi tady snad jenom… moře?

Co byste tu rád změnila, kdyby to bylo možné?

Chtěla bych zachovat více stromů, protože jsme přece město zeleně! Nemělo by být každé volné místo zastavěno, nejlépe nákupním centrem! Myslím, že nakupovat máme kde, ale vyjít z domova, být v přírodě nebo procházet alejí podél řeky, potkávat se s lidmi, venčit pejsky, jezdit na kole a prostě jen tak žít? Zákazy a příkazy, jak a kde se pohybovat s našimi čtyřnohými miláčky mi připadají zbytečné!

Oblíbený podnik?

Všechny cukrárny v mém milovaném Zlíně.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x