ZLÍNSKÉ (Z)POVÍDÁNÍ: Radoslav Šopík

ZLÍN - I v hektické předvánoční době si na nás udělal čas herec Radoslav Šopík. A tak jsme mohli zjistit, že zlínský rodák a prosincový oslavenec je energií překypující a vtipný gentleman, tolik odlišný od životem vyprahlého Willyho Lomana, jehož tak bravurně ztvárňuje v Městském divadle Zlín v dramatu Smrt obchodního cestujícího.

Kromě obchodního cestujícího propůjčil Radoslav v této sezóně svůj talent třeba doktoru Vlachovi v Saturninovi nebo Vlastimilu Vrbičkovi v komedii Upokojenkyně. Arnošta z Pardubic si zase s gustem střihnul v Noci na Karlštejně a v dalším úspěšném muzikálu, Petrovi a Lucii, představuje Petrova otce. A snad už můžeme prozradit, že na jeho herecký koncert se můžeme těšit rovněž v připravovaném Poprasku na laguně a Osobním poplachu. Zajímalo nás také, jak má oblíbený herec rád „svůj“ Zlín. Tak jsme se ho na to zeptali…

Kam bys vzal zahraniční návštěvu?

Určitě bych je vzal na prohlídku zrekonstruovaného památníku Tomáše Bati. A nejlépe v podvečer, kdy už je venku šero a hra světel z krásných stojacích lamp tomu dodává tu správnou tečku. No a večer samozřejmě do Městského divadla.

Co Tě ve Zlíně naposledy překvapilo?

Už je to sice pár let, ale byl jsem velmi mile překvapen velkorysou a úžasnou obnovou parku Komenského. Krásně to tam žije…

Co si tady nikdy nenecháš ujít?

Výhledy na město. Ať už z Jižních svahů, od Kudlova, z Příluk od Štákových pasek nebo z Chlumu. Mám moc rád tu naši krajinu.

Co Ti ve Zlíně chybí?

Tak to je rozhodně obchvat a určitě nechybí jenom mě.

Co bys tu změnil, kdyby to bylo možné?

Rád bych, aby se konečně nějak vyřešil a tzv. Trantírkův dům na rohu náměstí a taky kavárna Avion na Rašínově ulici.

Oblíbený podnik?

Zelenáčova šopa.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x