Zlínskou Školou vaření letos prošlo už 600 amatérských kuchařů. Chystá se i kurz s Romanem Paulusem

Kurz s Tomášem Černým. Foto: Bistrotéka Valachy
ZLÍN – 600! Takový je počet amatérských kuchařek a kuchařů, kteří v letošním roce prošli zlínskou Školou vaření. Zájem o kuchařské kurzy stále roste, a tak pořádající Bistrotéka Valachy vypsala na nadcházející měsíce na padesát dalších termínů, včetně nových témat!

Lidé se nás často ptali, jestli bychom mohli připravit i kurzy vaření speciálně pro děti. Na 26. listopad a 3. prosinec proto chystáme první dva kurzy pro malé kuchařky a kuchaře od 7 do 12 let na téma Připrav si dětskou párty pro kamarády,“ uvedla manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.

Novinkou jsou také kurzy přípravy čokoládových pralinek a dezertů s Martinou Kynstlerovou, vítězkou soutěže Peče celá země, v prosinci pak Bistrotéka nabídne i její kurz pečení vánočního cukroví a ze „slaných“ témat se chystá novinka v podobě francouzské nebo asijské kuchyně (nejen) pro vegany.

Máme radost, že se nám také po loňské úspěšné premiéře podařilo domluvit další kurz s michelinským šéfkuchařem Romanem Paulusem,“ pokračovala Stavjaňová.

Pokračovat budou i tradiční a populární témata jako třeba kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy nebo valašských frgálů s pekařkou Resortu Valachy Velké Karlovice Pavlou Stoklasovou. K tradičně oblíbeným patří i kurzy Antonína Bradáče, specialisty na thajskou a asijskou kuchyni, nebo Tomáše Černého, šéfkuchaře restaurace Dejvická 34 oceněné Bib Gourmand v Michelinově průvodci, jenž vyučuje italskou kuchyni, přípravu steaků a tematické Dámské a Pánské jízdy.

Bistrotéka dlouhodobě spolupracuje mj. i s vietnamským kuchařem Mayem Tran Hau z bistra Večerka Brno, zlínským specialistou na grilování a ryby Přemyslem Kosem a dalšími lektory,“ sdělila Stavjaňová.

Zajímavostí Školy vaření je, že se kurzy odehrávají přímo v restauraci Bistrotéky Valachy v druhém podlaží zlínského Obchodního domu. Část restaurace je koncipována jako kuchařský kout se zázemím a vybavením pro výuku.

Právě díky propojení školy s restaurací máme často poptávky i na kuchařské kurzy pro uzavřenou společnost jako formu teambuildingu nebo vánočního večírku. Lidé se chtějí pobavit, posedět si u dobrého jídla a pití, ale současně se i něco nového naučit. Zatímco ženy preferují hlavně témata pečení, u mužů nejvíc bodují kurzy věnované přípravě masa nebo grilování,“ uzavírá Simona Stavjaňová.

Harmonogram kurzů Školy vaření Bistrotéky Valachy – podzim 2023/zima 2024

Novinky:

  • Francouzská kuchyně – 1. 11.
  • Připrav si dětskou párty pro kamarády – 26. 11., 3. 12., 7. 1. KURZ PRO DĚTI
  • Pečení vánočního cukroví s Martinou Kynstlerovou – 11. a 12. 12.
  • Kurz vaření s Romanem Paulusem – 3. 1.
  • Neobyčejné zákusky, tak trochu jinak s Martinou Kynstlerovou – 30. 1. a 28. 2.
  • Výroba čokoládových pralinek s Martinou Kynstlerovou – 31. 1., 13. 2., 27. 3.
  • Asijská kuchyně (nejen) pro vegany – 18. 3.

Další témata:

  • Kurz pečení valašských frgálů – 11. a 17. 10., 14. a 21. 11.
  • Kurz valašské kuchyně – 26. 9., 14. 2.
  • Kurz italské gastronomie – 15. a 16. 10.
  • Kurz pečení kvasového chleba – 22. 10., 6. 11., 21. 1.
  • Španělská kuchyně – 27. 9.
  • Indická kuchyně – 2. 10., 15. 1.
  • Tajemství makronek – 4. 10., 8. 11.
  • Vietnamská kuchyně – 23. 10., 20. 11., 4. 12.
  • Dokonalá příprava zvěřiny – 24. 10.
  • Thajská kuchyně II. – 29. 10.
  • Moderní odpalované těsto – 31 10.
  • Japonská kuchyně – 30. 10., 19. 2.
  • Curry čtyř asijských zemí – 6. 11., 26. 2.
  • Street food letem světem – 7. 11., 27. 2.
  • Steaky a omáčky II. – 12. a 13. 11.
  • Thajská kuchyně III. – 19. 11.
  • Vaření podle Jamieho Olivera – 9. 1.
  • Česká kuchyně – 16. 1.
  • Kouzlo 5 druhů masa – 28. a 29. 1.
  • Ryby a mořské plody – 6. 2.
  • Velká pánská jízda – 11. a 12. 2.
  • Kurz pečení dokonalých dortů – 9. a 10. 10.

Zobrazit fotogalerii >>