Zlínskou zoo navštívila velvyslankyně z Thajska

foto: Zoo Zlín-Lešná
ZLÍN – Do zlínské zoo zavítala vzácná návštěva – velvyslankyně Thajského království Její Excelence paní Phasporn Sangasubana. Na prohlídku zahrady vyrazila s ředitelem Romanem Horským, se kterým prodiskutovala taky zahájení spolupráce se společností sdružující thajské zoo.

Zlínská zoo v posledních dnech hostila velmi významnou návštěvu – Její Excelenci (J.E.) velvyslankyni Thajského království. Do zlínské zoo přijela jako ambasador pro zahájení spolupráce se společností Zoological Park Organization. Ta sdružuje osm thajských zoo a funguje pod záštitou samotného krále. Návštěvy se ujal ředitel zlínské zoo Roman Horský, který s ní vyrazil na společnou prohlídku zahrady.

„Velmi mě potěšil zájem paní velvyslankyně o návštěvu zlínské zoo, speciálně pak její iniciativa a pomoc pro navázání spolupráce, která by měla pro nás skutečně mimořádný význam. Díky našemu členství v Asociaci zoo jihovýchodní Asie jsem mohl řadu zahrad, které sdružuje Zoological Park Organization, osobně poznat. Největší dojem na mě udělala Khao Kheow Open Zoo. S touto zahradou máme mnoho společného, jako jediní například odchováváme dvojzoborožce indické nebo marabu menší. Věřím, že právě osobní zapojení J.E. paní velvyslankyně pomůže k navázání společných kontaktů a rozběhnutí vzájemné spolupráce,“ uvedl Horský.

Velvyslankyně spolu s ředitelem zavítala do Zátoky rejnoků. Tady velmi ocenila možnost přímého kontaktu se zvířaty a jejich krmení. Jejím největším přáním ale bylo navštívit hlavně ptačí expozice. Další zastávky tak patřily voliérám dvojzoborožců indických, pavilonu Odchovna v chovatelské zázemí a také nedávno otevřené voliéře Gora Ark.

„Povedlo se vám vytvořit skutečně jedinečnou expozici, jsem naprosto ohromena tím prostorem a také možností sledovat z bezprostřední blízkosti krmení supů. A děkuji vám i za splnění velkého snu. Poprvé v životě mohu u vás obdivovat hadilovy písaře, moc jsem si přála uvidět je na vlastní oči,“ řekla J.E. paní velvyslankyně s neskrývaným dojetím.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x