Zlínská cukrárna: je libo rouškovou zmrzlinu?

Foto: Hana Janečková
ZLÍN - Když jim 14. března série protiepidemických opatření státu zavřela ze dne na den cukrárnu, byl to docela šok. Už tehdy ale přišel parádní nápad. Než sladké už napečené a připravené dobroty na pozdější časy zamrazit, rozhodla se Hana Janečková z cukrárny v centru Zlína s kolegy jinak.

Tehdy v čase, kdy koronavirová nákaza teprve začínala naplno ukazovat jak silným protivníkem nám všem bude, se rozhodli, že osladí život lidem v první linii boje. A tak krabice s dobrotami putovaly ze zlínské cukrárny Dino třeba ke strážníkům městské policie, zdravotníkům nebo k hasičům. Samozřejmě zdarma.

A teď, kdy uplynul téměř měsíc a fungovala jenom rozvozová služba se sladkostmi, je tu nový nápad. V cukrárně otevřeli okénko a začali nabízet prodej.

„Ano, jde o naši zmrzlinu, případně dorty, ale hlavně realizujeme nápad, že nabízíme i krásné roušky. S trochou nadsázky se dá říci, že máme k ochutnání vedle deseti dalších druhů také zmrzlinu rouškovou,“ vypráví spolumajitelka Hana Janečková.

Lidé si tak mohou koupit balenou zmrzlinu, ale klidně za stovku jen roušku.

Je to krásné, objevili se zákazníci, kteří přišli jen na roušky. Ti, kteří udělají větší nákup, ji mají zdarma. Jsme mile překvapeni, jak velký zájem je a teď samozřejmě to nejdůležitější . Vybrané peníze za bavlněné ústenky si samozřejmě nenecháme, výtěžek kompletně poputuje do zlínského Alzheimer centra,“ osvědčuje dobré srdce Hana.

„Roušková zmrzlina“ je k mání kromě čtvrtka také v pátek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x