Zlínský fotbalový talent Tom Slončík se stal objevem ligové sezony

Zlínský fotbalista Tom Slončík se stal objevem letošní ligové sezony. Foto: LFA
ZLÍN - Má za sebou první kompletní ročník ve FORTUNA:LIZE a svými výkony kromě fanoušků zaujal i všechny trenéry a kapitány ligových mužstev. Devatenáctiletý záložník FC Zlín Tom Slončík potvrdil pověst talentovaného fotbalisty a svoji výkonnost - v anketě LFA byl vyhlášen Objevem sezony 2023/2024.

Jsem velice rád za toto ocenění. Je to pro mě motivace do další práce a ukazatel, že cesta, kterou jdu, je správná,“ uvedl Tom Slončík po převzetí ceny.

Zlínský odchovanec se do prvního týmu dostal teprve loni, kam se posunul z dorostu, a svými výkony si řekl o místo v sestavě prvoligového mužstva. V letošní sezoně odehrál třicet zápasů, ve kterých vstřelil 5 gólů a zaznamenal 2 asistence.

Reprezentant do 21 let dvakrát skóroval proti Olomouci, do střeleckých statistik se zapsal také v derby se Slováckem, v Teplicích a doma proti Českým Budějovicím. Celkem má na kontě 43 ligových startů a 7 branek.

Gratulujeme, Slone! Toto ocenění je velkou motivací nejen pro tebe, ale také pro všechny trenéry naší zlínské Fotbalové akademie FC Zlín, jejichž rukama jsi prošel,“ stojí v prohlášení na klubovém webu.

Díky své pracovitosti, píli a hlavně schopnostem byl v hlasování trenérů, kapitánů ligových mužstev a vybraných zástupců médií zvolen objevem roku.

Se sedmi kanadskými body se vešel do nejlepší šedesátky soutěže. Fanoušci si jej zvolili hráčem utkání hned v osmi případech. V hlasování trenérů, kapitánů a novinářů o objevu roku se pak zlínský klenot dostal před ostravského Tomáše Riga a o kousek i před plzeňského stopera Sampsona Dweha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x