Zlínská jednadvacítka dnes bude svítit modře. Proč?

Nasvícený Baťův mrakodrap připomene Světový den povědomí o autismu. Foto: Zlin.eu
ZLÍN - Dnes, tedy v sobotu 2. dubna bude Baťův mrakodrap, sídlo Zlínského kraje, svítit modře. Kraj se tak připojí k celorepublikové osvětové kampani ´Česko svítí modře´, která má zvýšit povědomí o podstatě autismu a životě s ním.

Motto IX. ročníku  kampaně: „POVĚDOMÍ otevírá bránu POROZUMĚNÍ A RESPEKTU k lidem na spektru“

Tomuto ročníku poskytl záštitu arcibiskup olomoucký Mons. Jan Graubner se slovy: „Kéž je pro lidi s autismem úsilí těch, kteří se v této oblasti jakkoliv angažují, novou posilou a nadějí.“

Kampaň  „Česko svítí modře“ obvykle trvá celý duben, začíná 2. dubnem, který OSN vyhlásila v roce 2007 jako Světový den povědomí o autismu – WAAD.

„Svítit modře“ však  lze různými způsoby, nejen nasvícením budovy.  Podporu a solidaritu s lidmi na spektru můžete vyjádřit šířením povědomí o autismu, sdílením informací, modrým prvkem oblečení, společenskou událostí. Největším projevem podpory lidem na spektru však bude Váš respektující a tolerantní přístup k lidem ve Vašem okolí.

Platforma Naděje pro Autismus – prostor pro sdílení, objevování, nacházení a vytváření podmínek pro důstojný život lidí s autismem v České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x