Zlínský kalendář bojuje o Cenu veřejnosti, podpořit ho může úplně každý

foto: město Zlín, soutěž Kalendář 2024
ZLÍN – Stolní kalendář Zlín 2024 – očima studentů Univerzity třetího věku UTB se uchází o cenu odborné poroty i o Cenu veřejnosti. V soutěži Kalendář 2024 jej může podpořit úplně každý, stačí minutka času a jedno malé kliknutí.

„Cenu veřejnosti v soutěži KALENDÁŘ 2024 obdrží přihlášené dílo s největším počtem kliků. Zlíňané, kterým se letošní kalendář vytvořený z výtvarných děl studentů Univerzity třetího věku Univerzity Tomáše Bati líbí, jej mohou v soutěži podpořit svých hlasem. Podporu stačí vyjádřit jednoduchým kliknutím na soutěžním webu,“ vysvětluje průběh soutěže vedoucí oddělení cestovního ruchu Magistrátu města Zlína Eva Manišová.

Hlasování, které by počinu studentů Univerzity třetího věku UTB mohlo přinést jak cenu odborné poroty, tak Cenu veřejnosti, probíhá až do 8. května. Kalendáře přihlášené do soutěže se po každém rozkliknutí odkazu zobrazí v jiném pořadí. Klání by tak mělo být férové a šance na výhru vyrovnané.

„Cílem soutěže je mimo jiné ocenit výjimečné práce – kalendáře, a to nejen z pohledu vlastního polygrafického zpracování ale i z hlediska originálního návrhu či společenského poselství,“ uvádí pořadatel ve svých podmínkách soutěžního klání.

Kalendář Zlín 2024 – očima studentů Univerzity třetího věku UTB ve Zlíně, jak zní celý jeho název, byl vydán ve spolupráci krajského města společně se zdejší univerzitou. Ta nabízí vzdělání i pro studenty v seniorském věku. Zapojují se tak do seminářů a pracují v uměleckých ateliérech. Díky tomu vznikly právě ty obrazy, které tvoří soutěžní kalendář. Společným tématem pro tvorbu byl baťovský Zlín a umělecké vedení studentům zajišťovala Zuzana Oharek Bahulová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x