Zlínský kraj dá na sociálně-zdravotní aktivity přes dva miliony

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkem 2,3 milionu korun dá letos Zlínský kraj na podporu sociálně-zdravotních aktivit. Zaměstnanci krajského úřadu poradili v metodickém semináři všem zájemcům, jak správně vyplnit žádost, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení kraje.

Kraj metodický seminář uspořádal z iniciativy radní pro sociální oblast Michaely Blahové. Při semináři se zájemci dozvěděli nejen jak správně vyplnit žádost, ale také jak předejít chybám. Žádosti lze podávat do 10. února. „V letošním roce je v programu na podporu sociálně zdravotních aktivit k dispozici celková částka 2,3 milionu korun,“ uvedla Blahová.

Kraj chce podpořit různé aktivity. „Týká se to edukativních aktivit pro občany pečující buď o seniory nebo o zdravotně postižené, dále pak pravidelných rekondičních a rehabilitačních cvičení, canisterapie, hipoterapie nebo činnosti mateřských a rodinných center,“ vyjmenovala Blahová, která má na starosti sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Podle ní se program vztahuje také na oceňování bezplatných dárců krve. „Může být využitý i k posuzování zabezpečení bezbariérového užívání staveb,“ dodala radní Blahová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x