Zlínský kraj se připravuje na rozvolňování mimořádných opatření

Zlínský kraj se připravuje na rozvolňování mimořádných opatření. Foto: kr-zlinsky.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - V pondělí 17. května nás čeká další větší rozvolnění. Otevřít budou moci zahrádky restaurací a spustí se také venkovní kulturní akce. Další změna čeká i školy. Pro první stupně základních škol skončí rotační výuka, v případě druhých stupňů základních škol a nižších stupňů víceletých gymnázií bude rotační výuka ve Zlínském kraji pokračovat i nadále.

Ve Zlínském kraji došlo v posledních dnech k mírnému poklesu nakažených s onemocněním Covid-19. Počet nemocných ke 12. květnu je 2 489, což je o 102 nových případů méně, než v předchozím týdnu. I ve Zlínském kraji tak může od pondělí 17. května dojít k rozvolnění protiepidemických opatření. Otevřít budou moci zahrádky restaurací a spustí se také venkovní kulturní akce. K dalšímu rozvolnění dojde také v oblasti školství.

„Počet nakažených na 100 tisíc obyvatel, což je klíčový ukazatel pro rozvolňovací vládní balíčky, klesl ve Zlínském kraji na 120. Čísla dokazují, že nákaza mírně klesá. K tomu, abychom nad koronavirem vyhráli, je zapotřebí kolektivní zodpovědnost. Když se nespojíme jako kolektiv, tak nikdy nevyhrajeme. Pojďme se naočkovat, dodržujme pravidla a budeme se moci vrátit k normálnímu životu,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. 

Od pondělí 17. května dojde k rozvolnění v oblasti školství. „Pro první stupně základních škol skončí rotační výuka, v případě druhých stupňů základních škol a nižších stupňů víceletých gymnázií bude rotační výuka ve Zlínském kraji pokračovat. V platnosti zůstává také preventivní testování žáků,“ sdělila krajská radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za oblast školství. Pokud některé škole nebudou stačit antigenní testy do další dodávky, mohou se tyto školy obrátit na zlínskou pobočku Národního pedagogického institutu. 

Restaurace budou moci za dodržení nastavených pravidel otevřít zahrádky. Více informací k podmínkám provozu venkovních zahrádek zařízení stravovacích služeb najdete na stránkách Krajské hygienické stanice Zlínského kraje https://www.khszlin.cz/

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x