Zlínský kriminalista zadržel ve svém volnu hledaného recidivistu. Ten předtím havaroval a od nehody utekl

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Původně plánovaný rodinný výlet se pro zlínského kriminalistu zvrhl v dramatické pracovní odpoledne. Při jízdě Zlínem s manželkou a dcerou uviděl na chodníku muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání kvůli jeho přetrvávající trestné činnosti, a tak se rozhodl jednat.

Vzhledem k tomu, že za volantem seděla policistova žena, požádal ji, aby auto otočila a zastavila někde poblíž. „Čtyřletá dcera, která už nyní ví, že jednou bude policistkou stejně jako její tatínek, s nadšením přihlížela nečekané situaci, z níž si odnesla nepřekonatelný zážitek,“ informovala s úsměvem policejní mluvčí Monika Kozumplíková

Jakmile vozidlo zastavilo, kriminalista vyběhl ven a vydal se za recidivistou, kterého po asi tři sta metrech dostihl. Legitimoval se a přivolal policejní hlídku, na kterou společně s devětatřicetiletým mužem počkali.

Policisté z prvosledové hlídky muže zatkli a převezli do policejní cely a poté do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění, protože nadýchal téměř tři promile alkoholu,“ pokračovala Kozumplíková.

Právě od komisaře kriminální policie, který ho sám ve svém volnu chytil, si v následujících dnech po nutných úkonech trestního řízení vyslechl obvinění ze spáchání devíti krádeží, přičemž kradl zejména kosmetiku a drogistické zboží, ale také alkohol, oblečení nebo nářadí v prodejnách ve Zlíně. „Škoda, kterou způsobil, činí téměř osmnáct tisíc korun. V rejstříku trestů má 23 záznamů,“ upřesnila policejní mluvčí.

Během prověřování navíc vyšlo najevo, že ráno před svým zatčením recidivista na Vsetínsku neoprávněně užíval vozidlo muže, pro kterého pracoval, a vzápětí s ním ve Zlíně havaroval. „Od havárie utekl. Škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na téměř 200 tisíc korun,“ sdělila Kozumplíková.

Vsetínští kriminalisté muže obvinili a soudce vyhověl návrhu kriminalistů a poslal ho do vazby. „V případě odsouzení může strávit za mřížemi další tři roky,“ dodala Monika Kozumplíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x