Zlínský plavec Zábojník překonal na ME v Budapešti národní rekord

Zlínský plavec Matěj Zábojník na mistrovství Evropy v maďarské Budapešti. Foto: Martin Sidorják
ZLÍN – Ani rekord mu na vytoužený postup do semifinále nestačil. Zlínský plavec Matěj Zábojník na mistrovství Evropy v Maďarsku v závodě na dvě stě metrů prsa o devatenáct setin sekundy překonal čas reprezentačního kolegy Filipa Chrápavého z dubnového mítinku ve Stockholmu, kde časem 2:12,51 sesadil po dvaceti letech z prvního místa tabulek Daniela Málka, přesto zůstal první pod čarou.

Dvacetiletý rodák z Neubuze, který nyní působí v Brně, navzdory novému osobnímu i českému rekordu 2:12,32 skončil na děleném sedmnáctém místě, na postup do semifinále potřeboval být o desetinu rychlejší.

Je to škoda, ale do závodu jsem dal všechno a bohužel to nevyšlo. I tak je z toho podle mého názoru krásné dělené sedmnácté místo, pouhých devět setin za branami semifinále,“ uvedl těsně po závodě.

Prsař Zábojník své maximum vylepšil už v pondělí v závodě na sto metrů, kde při své premiéře na evropském šampionátu skončil v páté desítce. O ještě lepší výsledek se pokusí i v pátek, kdy bude bojovat na nejkratší trati padesát metrů.

--> --> --> --> -->