Zlínský zámek chystá interaktivní výstavu Elišky Podzimkové. Magické exponáty ožijí díky aplikaci

Foto: archiv Elišky Podzimkové
ZLÍN – Zlínský zámek se promění v džungli a domov Malého prince! Od 18. ledna do 17. března budou totiž zdejší prostory patřit interaktivní výstavě SOPKA LES PRALES celosvětově uznávané české animátorky, ilustrátorky a fotografky Elišky Podzimkové. Magická expozice nabídne průřez její bohatou tvorbou a v rukou návštěvníků exponáty ožijí díky mobilní aplikaci.

Eliška Podzimková už nespočetněkrát vystavovala nejen v Čechách, ale také v New Yorku nebo Madridu. Proto jsme moc rádi, že můžeme tvorbu této světově uznávané umělkyně představit také zlínskému publiku. Výstava SOPKA LES PRALES ve Zlíně zakončí svou pouť, půjde o její derniéru,“ popsala ředitelka Živého Zlína Jana Kubáčová.

Interaktivní výstava SOPKA LES PRALES představí návštěvníkům průřez bohatou tvorbou Elišky Podzimkové. V sálech zlínského zámku ožije tajuplná filipínská džungle a děti i dospělí se mohou těšit na obrázky z nového vydání Malého prince autora Antoina de Saint-Exupéryho, kterého Eliška Podzimková připravovala na Islandu.

Na cestách ráda fotím a následně dotvářím fotku trochou fantazie. Filipíny a Island jsou krásné krajiny, které se pokusím aspoň v malé míře přenést na zlínský zámek,“ prozradila Eliška Podzimková.

Pomocí mobilního telefonu nebo tabletu se také jednoduše dají rozpohybovat její grafiky inspirované filipínskými rostlinami a živočichy z ostrova Negros i příběh Malého prince zachycený na Islandu.

Doporučujeme návštěvníkům, aby si aplikaci pro rozhýbání obrázků Artivive stáhli s předstihem. Internet bude k dispozici ovšem také na místě,“ doporučuje za pořádající kulturní a kreativní centrum Živý Zlín Anežka Gavendová.

Eliška Podzimková spolupracovala například s Jamiem Oliverem, americkým Vogue nebo společností Hyundai. V tuzemsku se pak spojila s Tomášem Klusem, ilustrovala knížku Marie Doležalové a podílela se na vytvoření knižního vydání průvodce Honest Guide s Jankem Rubešem. Nově pracuje na projektu Tanzánie, který by měl spatřit světlo světa již na podzim tohoto roku.

Součástí výstavy bude i bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit například na cestovatelskou besedu o Filipínách, relaxační večer za zvuků etno nástrojů, stínohru Sávitrí či promítání filmu Modrý tygr.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x