Zlínským strážníkům se podařilo vyndat ježka z klece

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Nejen Jan Tleskač, ale také strážníci Městské policie Zlín dokážou vyndat ježka z klece. V případě policejní hlídky se však nejednalo o tajuplný kovový předmět, ale o živého tvora v nouzi.

Ve středu 25. září krátce před třetí hodinou přijalo stálé operační centrum oznámení od obyvatelky ulice Lešetín I, která uvedla, že při prolézání otvorem v pletivu plotu se zde zaklínil ježek. Ten byl stále naživu, vlastními silami se ale nemohl dostat ven.

Na místo proto zamířila hlídka z Útvaru kynologické služby Městské policie Zlín. Když strážníci o několik chvil později zjistili, že se hmyzožravý savec z těsného sevření sám nedostane ani při použití reverzního pohybu, opatrně ho za přihlížení dětí z vedlejší mateřské školy vyprostili a pomohli mu tak na svobodu.

Pro milovníky foglarovek doplňujeme, že ježka nebylo nutno demontovat na dvě poloviny, mezi nimiž se podle románu nacházel v dutině ukrytý plánek létajícího kola Jana Tleskače. Jednak by s tím ježek zcela jistě nesouhlasil a jednak už dnes, v éře mobilních telefonů, létající kolo prakticky nikoho nezajímá,“ řekl s nadsázkou zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Zobrazit fotogalerii >>