Zlínští divadelníci uložili do hlediště časovou schránku. Jaký vzkaz v ní zanechali?

V MDZ uložili časovou schránku se vzkazem pro budoucí generace. Foto: MDZ
ZLÍN - Letní rekonstrukce hlediště Velkého sálu Městského divadla Zlín je v plném proudu. Než prostor pokryje nová podlaha, uložili zlínští divadelníci do schodů v druhém pořadí originální časovou schránku.

Součástí měděné krabičky vyrobené v divadelních dílnách velikosti formátu A5 (cca 15,5 šířka, 21 cm výška, tloušťka 5 cm) je také dopis s tímto textem:

„Zdravíme všechny do budoucnosti, je 10. července 2023 a my ukládáme tuto schránku pod schody v hledišti Velkého sálu právě pro Vás, abyste našli náš odkaz, až budete po letech znovu modernizovat zlínské divadlo.

Nová, již 78. sezóna, by se měla zahájit 9. září 2023 slavnostním galavečerem Aplaus s vyhlášením výsledků divácké ankety již v novém hledišti.“

Ve schránce najde nálezce soudobé reklamní nosiče a další zajímavosti – katalog předplatného na sezónu 2023/2024, katalog 27. ročníku mezinárodního divadelního festivalu Setkání Stretnutie, katalog přehlídky Zaráz 2023, program k inscenaci Ženy na pokraji nervového zhroucení (poslední premiéry před rekonstrukcí), program na měsíc červen 2023, propisku a tužku s logem divadla, buttonky a tričko se sloganem Pojď do Městského divadla Zlín

Nechybí ani fotografie všech zaměstnanců ve Velkém sále v červnu 2023, fotografie sálu před rekonstrukcí se sedadly a bez sedadel nebo tisková zpráva k zahájení rekonstrukce hlediště.

Zajímavostí, která se uvnitř schránky také nachází, jsou úlomky z kašny na divadelním nádvoří – legendárního místa, kde se lidi setkávali, vznikaly vztahy, kašna se plnila jen 1x za rok kvůli festivalu Setkání Stretnutie a byla svědkem několika vydařených večírků.

Její životnost právě v roce 2023 dostála vrcholu a čeká na svůj další osud.

Zdroj: MDZ

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x