Zlínští „mlaďoši“ mezi osmičkou nejlepších

Naděje zlínského tenisového klubu (Foto: TK Zlín)
ZLÍN - Byl to tedy nejen pro mladší žáky Zlína, ale také pro jejich trenéry a vedení klubu pořádný záběr. Na mistrovství republiky se zlínské tenisové naděje dokázaly parádně prosadit.

Mistrovství republiky mladšího žactva smíšených družstev do dvanácti let bylo zkouškou pro samotné hráče, ale třeba i pro ostříleného ředitele a režizéra celé velké akce.

Jan Macharáček, předseda zlínského klubu ale i celého Jihomoravského tenisového svazu, tak mohl být spokojen.

„V prvním ale vlastně nejdůležitějším utkání jsme v boji o postup mezi osmičku nejlepších zdolali vrstevníky z Hradce Králové. Kluci i holky zabrali v pravý čas, vyhráli 6:3 a vykročili už ve čtvrtek na výbornou,“ popisuje Macharáček, který se s dalšími organizátory z řad svých kolegů prostě nezastavil.

Zlínští benjamínci pak hráli vyrovnané duely se soupeři z renomovaných tenisových bašt. Podlehli sice 1.ČLTK a pak Plzni, v závěru sahali po sedmém místu, těsně nad jejich síly po výhře 5:4 byl TK Neridé.

„Kdo zná poměr sil, ví, že jde o velmi slušný úspěch. Pochvalu zaslouží všichni aktéři Mario i Andre Majcovi, Páže, Rakouš i Krajča. Z děvčat pak Depešová i Ostravská. Všichni bojovali a získávali velmi cenné zkušenosti pro další rozvoj svého umu,“ konstatoval šéf turnaje.

Celkovými vítězi se stali jako téměř tradičně hráči a hráčky Prostějova, kde se dlouhodobě spolu s pražskými kluby soustřeďují největší naděje nejen českého tenisu.

Prostějov zdolal ve finále pražskou Spartu 5:1, po dvouhrách bylo jasno a čtyřhry se už nedohrávaly.

Tenisové hemžení na zlínské Vršavě nekončí ani náhodou. Další adepti příštích úspěchů v počtu třiceti už berou tenisové „rozumy“ na kempu tamtéž.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x