Zlínští nadšenci oslavili otevření lyžařského svahu

ZLÍN - Svah ve Zlíně se konečně otevřel veřejnosti. Lidé nelenili a s nadšením nasadili kulichy, obuli lyže a vyrazili oslavit toto vládní rozvolnění.

Tak přece se jen milovníci zimních sportů dočkali. Vláda totiž 10. května konečně povolila spustit vleky a lanovky. Proto i na svahu ve Zlíně nelenili a přivítali nadšené návštěvníky. A co vlastně vedlo provozovatele k otevření i přesto, že nebyly úplně tak ideální podmínky na lyžování?

„Je to takové poděkování vládě za otevření skiareálů a za to, že na nás myslí. Takže bychom jí my a další návštěvníci tímto chtěli moc poděkovat,“ uvedl provozní Svahu Zlín Robin Elšík.

Někteří se jen v kulichu opalovali na lehátku nebo vychutnávali studené pivo. Ale byli tu i tací, kteří si zapózovali na pomě či vyšlápli svah po svých.

Symbolické otevření vleku si zkrátka všichni více než užili. Jestliže chcete důkaz místo slibů, pusťte si video na začátku článku, které skvěle zachycuje celkovou atmosféru akce.

Středisko má k dispozici sjezdovku o délce 250 metrů, pomu s kapacitou 510 osob za hodinu a nechybí tu ani zmiňované dopravníky pro děti a začátečníky. Přestože se tu už lyžování lidé nedočkají, v plánu je celoroční využití. Od dětských táborů, koncertů až po letní kina. Opět bude ale záležet, co vládní nařízení umožní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x