Zlínští plavci na suchu…a tak běží k Jadranu

Foto: Magdaléna Škubalová
ZLÍN - Tuhle situaci už bohužel znají. Vyzkoušeli si ji na jaře. Zavřené bazény, trénink na suchu, anebo v lepším případě v neoprenovém oblečení v přírodních nádržích. Druhá vlna koronavirové nákazy řádí všude, Plavecký klub Zlín nemůže být výjimkou.

Důležité teď ovšem je nevzdat se. Pohyb a to jakýkoliv je nejlepší formou obrany před řáděním virů, když nic jiného, určitě zvyšuje imunitu, která je tolik potřeba.

„Od půlky října jsme opět zůstali na suchu, v našem sportu se alternativní způsoby tréninku hledají velmi složitě, pokud se plavci nevrátí do bazénů, může to mít pro toto tradiční sportovní odvětví přímo fatální následky,“ říká trenéra zlínských plaveckých nadějí Magdaléna Škubalová.

Plavci si zase vyzkoušeli chladné jezerní vody. Jenže…

„Na jaře jsme při výluce spěli ke krásným letním dnům, teď nás čekají mrazivá rána, sychravé a krátké dny,“ komentuje podzimní strádání Škubalová.

Rozhodně se ale nepoddává osudu.

„To v žádném případě, v tomto týdnu máme unikátní akci. Má název Doběhneme společnými silami k moři? Jde o to, že chceme v naší tréninkové skupině společně zvládnout běžeckou distanci Zlín-Koper, to je ke břehům Jadranu od nás přesně 711 kilometrů. Zapojit se mohou i rodiče a blízcí příbuzní, výsledky budeme znát na samém začátku listopadu a uvidíme, zdali se nám podařilo doběhnout až k moři,“ popisuje trenérka s tím, že se do akce zapojuje i ona sama.

„Trenér přece musí jít příkladem,“ dodává s úsměvem.

Běh k moři je nápad přímo výborný, co tak se připojit v jiných oddílech a porovnat běžecké síly?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x