Zlínští policisté zadrželi hned tři zdrogované řidiče

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Hned tři řidiče, kteří po vánočních svátcích usedli za volanty automobilů pod vlivem drog, zastavili za pouhé dva dny policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Dva šoféry odhalili ve Zlíně, jednoho v Zádveřicích, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté zakázali řidičům další jízdu a převezli je na lékařské vyšetření. Podle množství drogy potom policisté na základě znaleckého posudku stanoví, zda se řidiči dopustili přestupkového nebo trestního jednání. Ve všech případech jim hrozí pokuta a zákaz řízení.

V neděli krátce po čtrnácté hodině zastavili policisté ve Zlíně v ulici Gahurova osobní vozidlo Škoda Fabia. U čtyřiatřicetiletého řidiče tohoto vozidla byla zkouška na omamné a psychotropní látky pozitivní.

Následující den zastavili policisté v Zádveřicích jiné vozidlo stejné značky, které řídil třiatřicetiletý muž. „U muže byl také pozitivní test na požití omamných a psychotropních látek, navíc měl u sebe také sušenou travní hmotu. Přiznal, že užil pervitin i kouřil marihuanu. Policisté nalezenou drogu zajistili a odeslali ke kriminalistického zkoumání,“ doplnila Kozumplíková.

A posledním řidičem, který před usednutím za volant zřejmě neodolal pokušení, byl dvaatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Polo, který měl pozitivní test na marihuanu. Policisté ho zastavili v pondělí po dvacáté hodině na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x