Zlínští strážníci přijímali od poctivých nálezců jednu peněženku za druhou

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - V posledních dnech řešili zlínští strážníci nezvykle vysoký počet nalezených peněženek, poctiví nálezci je vraceli i s finanční hotovostí. Serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Jako první dorazila na služebnu Městské policie Zlín na sídlišti Jižní Svahy žena, která strážníkům předala pánskou peněženku s osobními doklady, platebními kartami a hotovostí ve výši téměř 2 500 Kč. Hlídka poté vyrozuměla majitele, který si ztracené věci vyzvedl.

O den později se do budovy ředitelství Městské policie Zlín dostavila další poctivá nálezkyně, která strážníkům předala dámskou peněženku. Také v tomto případě obsahovala osobní doklady, platební kartu a hotovost 250 Kč. Ve spolupráci s Policií ČR se podařilo vyrozumět majitelku peněženky, která si ji následně mohla vyzvednout.

O hodinu později pak zamířila hlídka do jednoho se zlínských supermarketů, kde byla nalezena pánská peněženka obsahující více než 8 000 Kč. Také tuto peněženku strážníci vrátili jejímu majiteli.

Tím ale smršť nalezených peněženek neskončila. Další se totiž našla v areálu krajské nemocnice. „V tomto případě se bohužel vlastníka nepodařilo kontaktovat a tak na něj věci čekají na oddělení ztrát a nálezů zlínského magistrátu,“ poznamenal Janík.

Ve stejný den večer pak kontaktovala MP Zlín žena, která naopak svoji peněženku postrádala. To zjistila během návštěvy baru a domnívala se, že jí mohla bát odcizena v okamžiku, kdy se na chvíli vzdálila od svého stolu. O sedm minut později pak událost odvolala s tím, že peněženku i se všemi věcmi a celou hotovostí nalezla, a tak jí žádná škoda nevznikla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x