Zlínští zastupitelé budou opět jednat v budově radnice

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Zasedání Zastupitelstva města Zlína se uskuteční ve čtvrtek 18. června opět v prostorách obřadní síně zlínské radnice. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Zasedání zastupitelstva se může konat opět v tradičních prostorách na základě stanoviska Ministerstva vnitra České republiky ze dne 15. června, které ruší nutné dodržování dvoumetrových odstupů účastníků a zajištění dezinfekčních prostředků. Přesto se na jednání zastupitelstva vztahuje specifická povinnost pro osoby účastnící se zasedání užít ochranu dýchacích cest (roušku), jestliže se jednání koná ve vnitřních prostorech budov (bez ohledu na odstup účastníků), přičemž povinnost zajistit ochranu dýchacích cest má každý účastník zasedání sám.

„Poslední zasedání zastupitelstva se mimořádně konalo z důvodu zpřísněných hygienických opatření v prostorách Kongresového centra Zlín, když bylo dle pokynů Ministerstva vnitra ČR k jednání zastupitelstev obcí a krajů uloženo pro všechny účastníky použití ochranných prostředků dýchacích cest a dále dodržování odstupů nejméně dva metry, což nebylo možné v prostorách radnice zajistit,“ připomenul Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x