Zloději se ve Zlíně vloupali už do čtyř vozidel. Nenechávejte na sedadlech žádné věci, varuje policie

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Ve Zlíně došlo za posledních několik dní hned ke čtyřem vloupáním do vozidel. Ve všech případech pachatelé rozbili přední okno a zevnitř odcizili předměty, které jejich majitelé nechali na sedadlech, pod nimi nebo ve vnitřní přihrádce u spolujezdce. Zloději nebo zlodějům hrozí až dva roky za mřížemi.

Z vozidla Škoda Fabia odcizili palubní navigaci za devět tisíc korun, z vozidla Hyundai vzali příruční tašku s peněženkou, veškerými doklady a finanční hotovostí 2400 korun, z vozidla Škoda Octavia vzali peněženku s doklady a platební kartou, která ležela na sedadle, a v Suzuki Ignis po rozbití okna rozházeli věci uvnitř přihrádek, ale nic neodcizili,“ upřesnila vloupání policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Škoda, kterou lupiči způsobili poškozením vozidel a odcizením věcí, je předběžně vyčíslena na šestadvacet tisíc korun.

Kriminalisté jednotlivá místa činu ohledali, odebrali stopy a po pachatelích trestných činů krádež a poškození cizí věci pátrají,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že v případě dopadení a odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Nenechávejte na sedadlech ani na jiných viditelných místech ve vozidle žádné věci. Lákáte tím zloděje,“ varuje řidiče policejní mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x