Zloději ukradli na Zlínsku lodní motory, škoda je 360 tisíc

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
SPYTIHNĚV – Škodu kolem 360 tisíc korun způsobili zloději, kteří ve Spytihněvi na Zlínsku ukradli z půjčovny lodí sedm lodních motorů a dvě hydrauliky. Policie po nich pátrá, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Krádež se stala v noci z neděle na pondělí 5. října na levém břehu Baťova kanálu. Věci se ztratily z půjčovny lodí pod plavební komorou ve Spytihněvi. „Vzhledem k váze jednotlivých motorů je zřejmé, že krádež mají na svědomí minimálně dva pachatelé, kteří se do půjčovny dostali po překonání dvou visacích zámků,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní mohli pachatelé odvézt věci buď lodí, nebo autem. „Krádeže se navíc pravděpodobně dopustili v době vyhlášení nouzového stavu, proto jim v případě odsouzení hrozí mnohem vyšší trest odnětí svobody, a to až na osm let,“ upozornila Kozumplíková.

Případem se zabývají kriminalisté, kteří v této souvislosti žádají o pomoc také veřejnost. „Pokud by někdo mohl podat jakékoli informace ať už k pachatelům, kteří do půjčovny vnikli mezi 17. hodinou v neděli a 6. hodinou ranní v pondělí, nebo přímo k odcizeným motorům či hydraulikám, aby se ozvali na linku tísňového volání policie 158,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x