Změna dopravního režimu na novém silničním napojení do Průmyslové zóny Příluky dělá řidičům problémy

Foto: město Zlín
ZLÍN – Od otevření nového silničního napojení do Průmyslové zóny Příluky začal na komunikacích v této lokalitě platit nový dopravní režim, který však dělá mnohým řidičům problémy. Zejména se jedná o odbočení vpravo při vjezdu i výjezdu na a z nového mostu.

Na základě vyhodnocení stávajícího provozu a po konzultaci s Policií České republiky je nutné motoristům upřesnit, jaké byly navrženy úpravy stávajícího dopravního značení u nového silničního napojení do Průmyslové zóny Příluky,“ uvedl tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Stále se jedná o průjezd stavbou, který bude trvat až do jarních měsíců roku 2023. „Provoz je řízen mobilní semaforovou soustavou, která však není technicky schopná zajistit všechny funkce jako trvalé světelné signalizační zařízení. Tento stav je dočasný,“ pokračoval Melzer.

Základní informací je, že odbočení vpravo je možné kdykoliv v návaznosti na přednost v jízdě, nikoliv na základě světelné signalizace. Semaforová soustava slouží pouze pro směry rovně a vlevo. Semafory jsou také doplněny o odpovídající směrové šipky.

Současně dojde ke zkrácení času výjezdu z průmyslové zóny. K těmto úpravám bylo přistoupeno z důvodu zlepšení plynulosti dopravy a zvýšení propustnosti hlavní silnice I/49,“ sdělil tiskový mluvčí města.

Odbočení vpravo na nový most při jízdě od Vizovic – semafor byl doplněn o směrovou šipku pro upřesnění, že se jedná o světelnou signalizaci pro směr rovně. Odbočení doprava je tedy možné i v případě, že na semaforu svítí červená, je však nutné dodržet podmínku „dej přednost v jízdě“ vozidlům odbočujícím vlevo z komunikace I/49.

Odbočení vpravo při výjezdu z mostu ve směru do centra Zlína – semafor byl doplněn o směrovou šipku pro upřesnění, že se jedná o světelnou signalizaci pro směr doleva. Odbočení doprava je tedy možné i v případě, že na semaforu svítí červená, je však nutné dodržet podmínku „dej přednost v jízdě“ vozidlům jedoucím po komunikaci I/49.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x