Změny na Lapači. Ve Vsetíně končí útočník Majdan, přichází Graborenko

Hokejisty Vsetína posílil běloruský obránce Roman Graborenko, který v úterý na Lapači absolvoval s týmem první trénink. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejisté Vsetína mají novou zahraniční posilu. Prvoligový celek z Valašska posílil běloruský obránce Roman Graborenko. Zkušený devětadvacetiletý bek, který si připsal i jeden start v NHL, by se fanouškům měl představit v sobotním domácím duelu proti Jihlavě.

Roman je zkušený obránce, který má již nyní za sebou bohatou kariéru. Domluvili jsme se na spolupráci do konce sezony. Věříme, že našemu týmu dodá kvalitu i zkušenosti a pomůže nám splnit naše cíle, které pro letošní sezonu máme,“ uvedl na klubovém webu jednatel VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola.

Rodák z Mogileva v úterý na Lapači absolvoval svůj první trénink. „Na ledě jsem se cítil dobře, trénink se mi líbil a především mám radost, že jsem tady a těším se na hokej. V Česku už to znám, mám to tady rád. Ale mám za sebou pouze první trénink, potřebuji se teprve do všeho dostat,“ řekl obránce, který se vrací k hokeji po jedenácti měsících. „Byl jsem zraněný a rekonvalescence zabrala nějakou dobu. Už jsem v pořádku a moc se těším na novou výzvu,“ dodal.

Známý obránce v minulosti působil v zámořských soutěžích, do jednoho utkání nastoupil i v NHL. Reprezentoval svoji zemi na čtyřech světových šampionátech a tři sezony strávil v KHL. Naposledy oblékal dres Nižněkamsku.


Teď se Graborenko vrací do Česka, kde dříve hrál extraligu za Liberec a Litvínov. Nyní bude bojovat za Vsetín v Chance lize.

Graborenko ovšem není prvním Bělorusem, který navlékne žlutozelený vsetínský dres. V extraligových dobách na Valašsku působil útočník Oleg Antoněnko, po restartu klubu a postupu do druhé nejvyšší soutěže to byli zase brankář Jan Šelepněv a útočník Anatolij Protasenja. „Oleg mě trénoval v národním mužstvu, známe se. A Jana Šelepněva jsem se ptal, jak to ve Vsetíně chodí. Jak klub funguje, jací jsou zde lidé. Měl pro Vsetín jen samá dobrá slova. Město je velké zhruba jako Litvínov, kde jsem hrával, a Jan mi vyprávěl o místních fanoušcích, na které se těším,“ poznamenal Graborenko.

Naopak na Lapači ukončil své působení slovenský útočník Juraj Majdan.„Bylo to pro nás velice těžké rozhodování. Nakonec jsme se ale rozhodli s Jurajem neprodloužit smlouvu a do útočných řad hledáme typologicky jiného hráče,“ vysvětlil Tobola.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x