Změny v územním plánu umožní revitalizovat některé zanedbané lokality Zlína

Foto: televize TVS
ZLÍN - Územní plán je zásadním dokumentem pro každé město a obec. Na jeho základě dochází k rozvoji území tak, aby se co nejlépe skloubily potřeby občanské společnosti, životního prostředí a ekonomické sféry. Vzhledem k proměnám ve společnosti je nutné jednou za čas upravit také územní plán.

Hned několik změn v Územním plánu města schválili na svém posledním zasedání zlínští zastupitelé. Úpravy vycházejí jednak z požadavků některých jeho obyvatel a také z potřeb magistrátu. Díky změně označené jako 4B bude moci město Zlín zvelebit některé dosud nevzhledné lokality.

Schválili jsme některé zásadní lokality, jako je například bývalé koupaliště Riviéra v Malenovicích, kde má vzniknout zelené sídlo firmy. Tuto opuštěnou lokalitu ta změna opravdu zhodnotí, informoval primátor Zlína Jiří Korec.

Další významnou změnou je plán přestavby části areálu Rybníků na pravém břehu řeky Dřevnice. Vedle výrobních podniků by zde měla vyrůst obytná část s kompletní občanskou vybaveností a ve hře je i vybudování sportoviště. Výstavba by ale podle primátora města měla citlivě reflektovat také potřeby podnikatelů, kteří sídlí v západní části lokality. K další bytové výstavbě by mohlo dojít také v areálu bývalé Malenovické pily.

V areálu Malenovické pily zůstala výška dvou pater, což je samozřejmě nesmysl pro případný rozvoj dané lokality. Ale na druhou stranu to zase dává smysl pro objekty, které jsou dál od cesty, jako jsou rodinné domy. Snažíme se najít kompromis, to znamená, že u třídy Tomáše Bati by mohlo být pět šest pater a u té zástavby rodinných domů by se to mělo zase snižovat,“ pokračoval Korec.

Součástí změny územního plánu 4B bylo celkem 12 úprav. Jejich kompletní seznam naleznete na webových stránkách města.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x