Zmrzlí muži v žáru skoroléta. Místo mrazů koupačka

Libuše a Eva. Foto: zlin.cz
ZLÍNSKO - Pánové Pankrác, Servác a Bonifác, případně jejich kamarádka Žofie, aby pro letošek zavřeli krám. Pokud si coby vyhlášení zmrzlí muži dělali choutky na nějaký ten škodlivý mrazík, pak jim je pořádně rozpustilo sluníčko, které mělo místy až letní parametry.

A to znamená jediné. Hurá k vodě, třebaže ještě nejsme ani v polovině května.

Vyhřívaný bazén pod hotelem Lázně Kostelec. Lidí tak akorát, vstupné 70 korun, račte vstoupit.

Mezi jinými dvě mimořádně usměvavé kamarádky Libuše Lukačovičová a Eva Sušilová, obě pracují na plicním oddělení zlínské Krajské nemocnice Tomáše Bati.

„Voda je báječná, sluníčko taky, rády si zarelaxujeme, máme náročnou práci, je třeba načerpat sil a dobré nálady, abychom ji mohly předávat zase pacientům,“ říká Libuše.

Zmrzlí muži to podle nich letos proflákli na celé čáře.

Kdo by si teď v květnu přál mrazy, ať žijí horcí muži,“ má jasno druhá z kamarádek Eva.

O „fous“ chladnější je voda pod širým nebem ve zlínské pětadvacítce v areálu Zimních lázní.

Když ji okoušejí dvě jiné a hodně mladičké kamarádky Jana Přibylová a Anna Šnajdarová, moc se jim do ní nechce. Voda má 19 stupňů.

Obě velmi kvalitní závodnice zlínského Plaveckého klubu jsou zvyklé při tréninku i závodech na podstatně teplejší.

„Ale každopádně je to paráda, jak je hezky, sluníčko, máj, snad dopadnou dobře písemky z matematiky, je to moc príma, na žádné mrazy už fakt nejsem zvědavá,“ říká za obě druhačky zlínského gymnázia Jana.

Příkladem toho, že zmrzlí muži jsou pro letošek out, může být i každodenní plavecká štreka jisté paní Anny Ducháčové. Kolem půl desáté si jí můžete všimnout na otrokovickém Štěrkovišti. Jen pro pořádek, je jí 94 let! Voda se tam ovšem teprve ohřívá, dvacet nemá ani náhodou. Co to ovšem je pro tuto úžasnou paní…

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x