Známe výsledky soutěže Přívětivý úřad 2022. Která města skončila na stupních vítězů?

Ilustrační foto: televize TVS
ZLÍN – První místo v soutěži Přívětivý úřad 2022 obhájilo v rámci Zlínského kraje město Zlín, které se z první příčky radovalo už v letech 2019 a 2021. Na druhém a třetím místě letos skončily Otrokovice a Valašské Klobouky.

Soutěž Přívětivý úřad vyhodnocuje Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstva vnitra na základě osmdesáti předem daných kritérií. Mapuje kvalitu proklientského přístupu úřadů, sleduje míru online řešení agend, dostupnost služeb pro občany, otevřenost radnic, úroveň komunikace nebo například rozvinutost participace občanů na věcech veřejných.

Tato cena kvality patří především pracovníkům našeho úřadu, mým kolegyním a kolegům, kterým bych rád za jejich nasazení poděkoval. I do budoucna se budeme snažit neustále vylepšovat chod a služby našeho úřadu tak, aby bylo vyřizování úředních záležitostí co nejjednodušší,“ uvedl tajemník zlínského úřadu Tomáš Lang s dovětkem, že v budoucnu by chtěl být zlínský magistrát úspěšný i na celostátní úrovni.

Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo celkem 125 obcí s rozšířenou působností, což představuje 55 % ze všech. V rámci celorepublikového srovnání se na první příčce umístilo město Kolín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x